Google Reklamları
Tenini süzüp bedenimden avuçlarına toplayacağım, beşinci mevsimini saçlarımın…
Ötekileriz Kültür Sanat Girişimi Forumu
Şubat 07, 2012, 00:32:19 ÖÖ *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

ANASAYFA ANAFORUM Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Tenini süzüp bedenimden avuçlarına toplayacağım, beşinci mevsimini saçlarımın…  (Okunma Sayısı 2446 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
cigdemünal
Çi?'dem
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Kaça??m, e?kiya a?klar ya?ar?m durmadan.

« : Mart 28, 2008, 13:20:29 ÖS »

Tenini süzüp bedenimden avuçlarına toplayacağım, beşinci mevsimini saçlarımın…

Havada küme küme bulutlar var şimdi. Ayla küs olan güneş bile, o koca güneş bile meydan okuyamıyor bulutlara. Oysa ben, milyonlarca kandil hayal ediyorum küme küme ya da yalnız başına yaşayan milyonlarca kandil. Tüm bu kanayışların tanıklığında, kandillerin ılıklığında saatlerce konuşuyor, dokunuyoruz birbirimize. Keşfe çıkıyoruz iç içe...

Tanımak için gözbebeklerimize kurulan hüzünlerimizi, parmak izlerimizin eşsizliğini hissetmek için tenimizde ve bir daha an’ ımızda yaşatmamak için ayrılığı. İmkânsızı var etmek belki de benim yapmayı düşlediğim.

Hasretimin olmazlar çengeline takılan tırnaklarını kurtarmak için;
Esmer bir iklimde buz tutuncaya dek dilim, esrik tenin üzerine destanlar dökeceğim tablet, tablet... Siyabend' in kötü kalpli aşk yanını unutturuncaya dek, Baz' ın ömrünü vermişliğini söyleyeceğim sana. Ve daha nicesini...

Terli coğrafyamın tuzuna karıp Şahrud' un bakışlarının Seyduna' ya dokunuşlarını, parmak uçlarına nakışlayacağım. Hüznün nemli gözlerini açtığı bir bahar sabahında, yaz kılacağım güneşin ateşini yeşil tenine. Bitmeler üzerine değil, kavuşmalar üzerine süzeceğim sözcüklerimi Xece' nin diline.
Ağıtlarını usulca dillendirecek Xece, aşkla toprağa düşen Kewok ve Baz’ın… Ölümden kaçıp aşka sığınan esmer kızın kanını kendi kavuşamamışlığının sancısıyla Seyduna silecek. Şiir olup akacak Şahrud’un saçları sayıp Kewok’un kanı üzerine. Aşkın, isyanın insan oluşumuza dayanmışlığını bilecek, ortak bir yarayı saracak Siyabend. Tıpkı; Bir kap yemek için yaraladığı kadını evine taşıyarak, yaptığı her kötülüğü iyilikle örtmeye çalışması gibi. Bu kirli bitmelere çıkan destanları, aydınlık yanıyla yoğurup karanlık yanına hükmeden yine Siyabend olacak.

Xece’nin saçlarında boy vermiştir Sipan dağı. Dewriş' in mor örükleri için cenke çıktığı Adule' nin havarlarıyla bulmuştur yankısını. Rahme' nin mezarının ülkesidir yamaçları. Evdi, Rahme' nin kemiklerine yüz sürüp, koklayıp ölümün bedenini, Gılgamışın kavuşacağı ışığın rengine çalacak yitmişliği, ölümün sonrasızlığını. Aynı ışıktır ki; Züleyha’nın inancına, Yusuf’un çaresiz dizlerine derman olacak.
Aşkın kış uyanışlarında baharın ayırdığı Şahrud' la Seyduna' nın türküsü olacağım sessizliğine,  göğe gelin edilmiş binlerce esmer teni tek beden edip sana böylece sevdireceğim.

İklimya’nın ilk kan döktüren gözlerine asılacak, düştükleri yerlerden bir bir kalkacaklar ayağa. Kavuşamamakla “aşk” oluşlarını anlatacaklar sana, sesime ortak olup. Sonra tanrıça Anad’ın Akad’a hiçbir zaman ait olamayışına inat tüm bu olmazlıkları silip en el değmemiş aşkı yazacağım onların dilinden, boynundan beline akan şefkat üzerine. Sevi masalımı teninden öteye götürmek için destanıma dil olanlara armağanım olsun diye;  Ninatta' nın 3300 yıllık bekleyişi olup, Nuvanza’nın umarsızlığı karşısında bedenimi soyunuyorum bir
Hattuşaş bayram sabahına.

Bir de seni. Seni anlatıyorum onlara, vücudumun her yerinde, beynimdeki her hücrede seni buldukları için tanımak istiyorlar.              Anlatırken, düş(l)üyorum, Siyabend' in düştüğü Sipan' ın uçurumlarında aşkın Xece kollarını.
                                                                                                En olmayacak sevgi(li)ye; Ümit Ilgın Yiğit’e

Bese Ertem
Çiğdem Ünal
« Son Düzenleme: Mart 28, 2008, 13:48:06 ÖS Gönderen: cigdemünal » Moderatöre Bildir   Kayıtlı

Borcum Yok! Bozdurdum Ömrümü.
cumali22
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Nisan 02, 2008, 19:44:55 ÖS »

Bir ulusun, özellikle unutulmaya yüz tutmuş öykülerinden, göğe gelin edilmiş binlerce esmer teni tek beden edip birine sunmak! Büyük sevginin ölçüsü bu olsa gerek!
« Son Düzenleme: Nisan 02, 2008, 20:01:02 ÖS Gönderen: cumali22 » Moderatöre Bildir   Kayıtlı
cirano
ÖKS Girişimcisi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Nisan 03, 2008, 12:00:46 ÖS »

Ne güzel döküyorsunuz beelleğimizin bahçesine geçmişin  duygularınızı içirdiğiniz  ırmağını.Bunu yaparken
süslediğiniz hüznü  ne güzel yediriyorsunuz güzelliğe.Bir eline ekmek,birine şarap koyuyorsunuz insanın.Devam edin...
Cirano.
Moderatöre Bildir   Kayıtlı

ÜSTÜMÜ ÖRT/YOKSA BULACAK A?K BEN?
cigdemünal
Çi?'dem
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Nisan 03, 2008, 12:29:00 ÖS »

Sevgili Cumali Bey;
Merhaba...
Böylesi büyük bir sevdayı, bunca göğe gelin edileni kendi dillerinde, kendi dilinizde daha büyük bir coşkuyla okutmak isterdim size. İmkansızı varetme çabasıysa bunca destanın ortak dili ve asla kavuşamamaksa; ben böyle bir aşk tanımadım, bilmiyorum! Hiç yaşamadım.
Bu yüzden böylesi bir güzelleme yalnızca benim için değeri aşkın boyunu aşan şairim, yazarım, sevgimin en çıplak sesi Ümit Ilgın'a dökülebilirdi.
Kalem kardeşim Bese bu konuda bana çok güzel bir ortaklık etti. Tıkandım dediğim bir anda elimden tuttu. "Köreldiğin, boğulduğun damarları birlikte yazarak açalım" diyebildi bana. Cesareti dilim oldu Bese kız'ın. İlk kez kalemimin karıştığı birşeyin arkasında mahçup olmadan, utanmadan, inkar etmeden dimdik durabiliyorum. Sahip çıkmak nedir şimdi öğreniyorum. Beğeniniz bizi mutlu kıldı. Bese ve kendi adıma teşekkürlerimizi sunuyorum size.
Sevgi ve muhabbetle

cigdemünal
Çi?'dem
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : Nisan 03, 2008, 12:36:08 ÖS »

Can Cirano (:
Yalnızca iki cümleyle ne güzel anlatıyorsunuz beğeninizi. Ne güzel sunuyorsunuz sıcacık ikliminizi. Gülüşümdeki gizli paydasınız şimdi.
Biz güzel birşey mi yaptık bunu bilmiyoruz.
Ama biz yazarken doyasıya "mutluluk" denilen deryalarda aktık. Ötesinde bir güzellik tanımıyorum.
Dostlukla Sevgili Cirano. Teşekkür ediyorum

Oresay
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : Nisan 03, 2008, 22:32:41 ÖS »

"bir uçurum gökyüzü
sessizliğin acemi alkışı mor erguvan
bir kara tren elimin değdiği şiir
içimde bebek ölüsü"

bu dizeler, güzel yazına armağandır, Sevgili Çiğdem. 

Sevgiyle.
cigdemünal
Çi?'dem
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : Nisan 03, 2008, 22:36:47 ÖS »

Bir çift kara göz gözüme değen,
Binlerce piç doğurdu yüreğim...

Teşekkür ediyorum Sevgili Oresay. (:
Çok teşekkür ediyorum.
Dostlukla

Sanat Dedektifi
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : Mayıs 06, 2008, 21:11:17 ÖS »

Çiğdem'de şiirsel bir dil var, şiir de yazıyor mu acaba?

Sevgiyle.

Zehra YENİCE
HBozkurt
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : Mayıs 06, 2008, 21:59:00 ÖS »

sevgili Çiğdem Ünal'a

insan bir kez doğar çok kez öldürür kendini

yaşam bir şekilde akıyor set çekilse
anlık mutluluklar çoğalsın isterim gözlerinin serinliğinde
başka neyimiz var verecek. ey suflör yanıltma..içimdekileri

sana güzel yansılar kalsın..aşk lekesi
düş lekesi ..sarıl beni..doğduğum ana sepile

uzun mısralar topladım bahçende..derilmemiş
girilmemiş sardunyalar koynuna güneş
dudaklarımla kanattım bir gülü renginde
ağzım bahçevan sepeti

buklelerin kıvrımında açelya
bekleşir öpülmeyi tacından

yaşam bir şekilde akıyor..ey suflör yanıltma içimdekileri

/Hüseyin Bozkurt
cigdemünal
Çi?'dem
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #9 : Mayıs 09, 2008, 00:13:45 ÖÖ »

Çiğdem hiç şiir yazmadı. Ama çok güzel şiirler okudu.
Şairim Hüseyin Bozkurt'tan aldı en güzel şiir armağanını...

bese
ÖKS Girişimcisi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #10 : Haziran 11, 2008, 22:08:28 ÖS »

ben de geldim:)))) kambersiz düğün olmaz dedim geldim:) bir gün cesaretlensem ben yine yazsak beraber ne güzel olur değil mi Grin nasıl da pay kaptım gördün mü Cheesy severim seni kadın....

kanayan bir öyküdür içimizdeki bozgun....
cigdemünal
Çi?'dem
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #11 : Haziran 11, 2008, 23:38:02 ÖS »

Hoşgeldin kalem ortağım. Bese Kız...
(:

Betül
BETÜL SEZER
ÖKS Girişimcisi
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #12 : Haziran 12, 2008, 19:04:29 ÖS »

bese ye ve çiğdem'e armağanım olsun ilkokul da kullandıgım ıkı yanıda acılmış kurşun kalememim!

BA?KENT? BEN?M BU YIKIK ?EHR?N..
bese
ÖKS Girişimcisi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #13 : Haziran 12, 2008, 19:19:12 ÖS »

çok çokkkk kocamannnn teşekkürler bundan böyle hep onunla yazacam bi ipe bağlayıp boynuma asacam hem de:))) silgi de isterim birisinden duy tamer efendi!!!!!!!!!!!!!!!!!
çiğdeme vermeyecem tehdit edio o beni:))))))

kanayan bir öyküdür içimizdeki bozgun....
ömer hayal
ÖKS Girişimcisi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #14 : Eylül 23, 2008, 22:38:14 ÖS »

Çiğdem ÜNAL denemeleri hoş bir tat bırakmıştır dimağımda.
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!