|
Şeyda GÜNEŞ
|
 |
« Yanıtla #90 : Ocak 31, 2009, 23:17:17 ÖS » |
|
GİZLİ YARA
Tut elimden, şu tepeyi aşalım, şurayı da Elimden tuttuğunda bende bir heves Kalbimde bahar yoğuran bir çalıkuşu Yaşamın en kırık noktasında bütün bir gül İçim içime sığmıyor şu tepeyi de aşalım
Boynun; ülkem. Bükük. Kolyen nazarda Kırmızı yağmurlarda ıslanmışsın yıllar var ki Bu defa başka, kederinden öpeceğim Çiçek, çitlembik, sabah… iyiye dair ne varsa, Ona kesecek kaderin. Kaderin ki, ağrılı ıssızlık: Her şahbazın camlarına hohladığı coğrafya!…
İşte orada, bak, kıs gözlerini yeniden bak Emeğimize ödül olarak asmış tanrı hiçlik dalına, Katran kokulu beşiği. İçinde, mutluluk bebeği!
Tut elimden koşalım, alalım, üstüne titreyelim, Büyütelim onu: Adı, aşk. Soyadı? Önemi yok.
Aşk varsa gerisi yalan, değil mi ya?
Şeyda GÜNEŞ
|
|
|
|
|
|
HBozkurt
|
 |
« Yanıtla #91 : Ocak 31, 2009, 23:33:36 ÖS » |
|
ilk dizeyi evirdikten sonra şiir mecrasını buluyor..derler ki nasıl başlanacak dile çöreklenmiş ot her bir kıymığında çekip alınan imgeler..
nedense Şeyda şiirini son dizede buluyorum..çıplak ve içten..belki şiirin Şeyda'ca tarifi:) kutlarım
|
|
|
|
|
|
yaprakunvar
|
 |
« Yanıtla #92 : Şubat 01, 2009, 00:52:57 ÖÖ » |
|
Şeyda Güneş şiirlerini okumayı seviyorum...yolumuz hep şiire çıksın dostlukla...
|
gölgem kan kaybediyor temmuz ü?üyorum...
|
|
|
|
Şeyda GÜNEŞ
|
 |
« Yanıtla #93 : Şubat 08, 2009, 22:22:37 ÖS » |
|
Değerli şairler Hüseyin BOZKUT ve Yaparak ÜNVAR'a teşekkür ederim.
|
|
|
|
|
Berrak BEHRAMOĞLU
ÖKS Girişimcisi

|
 |
« Yanıtla #94 : Şubat 16, 2009, 16:54:18 ÖS » |
|
Yaprak ÜNVAR'ın deyimiyle "Şeyda GÜNEŞ sayfasında soluklanmak iyi geliyor"
|
|
|
|
|
|
Şeyda GÜNEŞ
|
 |
« Yanıtla #95 : Şubat 20, 2009, 22:22:23 ÖS » |
|
Berrak'a şiirim için sarfettiği içtenlikli sözlerinden dolayı teşekkür ederim.
Şeyda GÜNEŞ
|
|
|
|
|
|
HBozkurt
|
 |
« Yanıtla #96 : Şubat 20, 2009, 23:59:35 ÖS » |
|
Şeyda ; hayatla bağımız çoktandır kesik
bir kırlangıç türküsüyle yağmurlandığım mevsim utangaç gülüm seyi asmıştı yanağıma
sisli gözlere kıyamazdım çok zaman düşüveren saçakları derin sulara hapseden çiylikleri
akardı yoluna g/ölmüşlüğüm susardı yoluna ağzını büyütüp çeşmelerden
veremli kanatlarım dalgaydı su kuşlara
alazında kırlangıçlarla uçmaya ovalara zaman olmadı
hayatla bağımız çoktandır dağlar durunca aramızda karsuyu kesmiş
Hüseyin Bozkurt
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Şubat 21, 2009, 00:49:30 ÖÖ Gönderen: HBozkurt »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
|
Şeyda GÜNEŞ
|
 |
« Yanıtla #97 : Şubat 23, 2009, 22:03:34 ÖS » |
|
Şiir insan Hüseyin BOZKURT'a sayfamı şiirle selamlayışı için teşekkür ediyorum. Büyük bir incelik. Soğolsun.
Şeyda GÜNEŞ
|
|
|
|
|
|
Şeyda GÜNEŞ
|
 |
« Yanıtla #98 : Şubat 28, 2009, 22:20:13 ÖS » |
|
Şaire
Bir gölge ağacının altındayım, bilyelerimi çaldırmışım Zamana, göçüyorum içimden gün kurusu sözleri, beter Ağlamakta usta olduğum rivayet şeklinde dolaşıyor Varoşlarından park sökülmüş şehirlerde ziyan çiçek kalmışım Yaşamak tahterevallisinde benden ağır çıkıyor karşımdaki, hep Böyle pınarlara ceylan olsam inmezdim ya, içmezdim ya Yanıldığıma say, yıkıldığıma say, say bi kerecik hüznümün damlasını Kaç yağmur eder gözlerimdeki sarhoş bulut, kaç kar. Sayma boş ver.
Bana esenlik, bana hayırlı sabahlar, bana şakayıklı baharlar… Dileme dilime asude sözler, rahat şarkılar ve sevda mırıltıları Evimin yolu sürgit kasırgalara çıkar: Tersine açar orda günebakan Ve aklımın çekirdeğinde kurtlar gönenir, inan, illa ki Gözlerin gibi dikenli bir umut, sabah akşam batar kalbime Annemin tembihlerine aykırı tavırlarım, dünyanın tersine akışım, Senden aktardığımdır ceplerime, şair, diyorsun ya şiir bir delilik Delinin tekiyim say, beni sana say. Hangi sözüm sahici, sayma boş ver.
Şeyda GÜNEŞ
|
|
|
|
|
|
zeyno
|
 |
« Yanıtla #99 : Mart 01, 2009, 07:42:27 ÖÖ » |
|
Evimin yolu (sürgit) kasırgalara çıkar:Tersine açar (orda) günebakan/lar
Şiirin kalbi bu dizede atıyor. Yoksa kalbim takılıp kalmazdı onda, stetoskopsuz!..
(ŞAİRE adlı bu şiirinin kalbi, Sevgili Şeyda, bu dizede (atıyor) bana kalırsa.)
Şiir anatomisi iyi bilenler bir baksınlar bakalım...Yapsınlar bir anjio.. Bu şiirin ilelebet sağlıklı yaşamı için nerde nasıl ne kadar bir müdahale.. Kasıklarından girip damarlarına.. Ne yapmak lazım..
Canım Şeyda, yazdım ama bi de gel sen güneşinle bana sor.. nasıl yazdım bu kadar..
Okyanusta Orca'dan korkmaz ama sis pus karada ortamdan korkar.. te.. lorka lorka..
|
|
|
|
|
Dursun Nadir
ÖKS Girişimcisi

|
 |
« Yanıtla #100 : Mart 01, 2009, 13:25:08 ÖS » |
|
Güzel şiirdi... İçerik bağlantıları sağlam,yaşamda karşılığı olan imgeler içermesi şiiri güçlendirmiş. Paylaşım için teşekkürler.
|
|
|
|
|
|
sedef Kandemir
|
 |
« Yanıtla #101 : Mart 01, 2009, 17:00:08 ÖS » |
|
Şaire
Bir gölge ağacının altındayım, bilyelerimi çaldırmışım Zamana, göçüyorum içimden gün kurusu sözleri, beter Ağlamakta usta olduğum rivayet şeklinde dolaşıyor Varoşlarından park sökülmüş şehirlerde ziyan çiçek kalmışım Yaşamak tahterevallisinde benden ağır çıkıyor karşımdaki, hep Böyle pınarlara ceylan olsam inmezdim ya, içmezdim ya Yanıldığıma say, yıkıldığıma say, say bi kerecik hüznümün damlasını Kaç yağmur eder gözlerimdeki sarhoş bulut, kaç kar. Sayma boş ver.
Bana esenlik, bana hayırlı sabahlar, bana şakayıklı baharlar… Dileme dilime asude sözler, rahat şarkılar ve sevda mırıltıları Evimin yolu sürgit kasırgalara çıkar: Tersine açar orda günebakan Ve aklımın çekirdeğinde kurtlar gönenir, inan, illa ki Gözlerin gibi dikenli bir umut, sabah akşam batar kalbime Annemin tembihlerine aykırı tavırlarım, dünyanın tersine akışım, Senden aktardığımdır ceplerime, şair, diyorsun ya şiir bir delilik Delinin tekiyim say, beni sana say. Hangi sözüm sahici, sayma boş ver. Güzel bir şiir okudum, duyguları yerleşti belleğime "Şeyda Kadın" Şiirini kutlamadaan geçemedim. Sevgiler sedefChe
|
"Çalmadan, ç?rpmadan bize ekme?imizi verenleri aç, bizi giydirenleri donsuz b?rakmadan ya?amak istemek bu kadar güç, bu kadar mihnetli, hatta bu kadar tehlikeli mi olmal? idi". -Sabahattin Ali-
|
|
|
|
recep memis
|
 |
« Yanıtla #102 : Mart 03, 2009, 17:33:55 ÖS » |
|
bir şeyda-i güneş bu koşun yakar geceyi foton tonlar yağdırır park insan sayrımıza fiş ekleri taç yapraklar saydırır ziyan çiçekler üzre kaşla kirpik arasına çoban ç-eşmesi mitralyöz arpacığı
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Mart 03, 2009, 17:57:45 ÖS Gönderen: recep memis »
|
Moderatöre Bildir
|
"gırnata çığlığına, bir yalan roman yazılır" Recep Memiş
|
|
|
|
Nisa NUR
|
 |
« Yanıtla #103 : Mart 04, 2009, 22:05:31 ÖS » |
|
Sevgili Şeyda bu son şiirinle de tarümar ettin ya beni...
|
|
|
|
|
|
Şeyda GÜNEŞ
|
 |
« Yanıtla #104 : Mart 05, 2009, 22:54:02 ÖS » |
|
"Şaire" adlı şiirim için olumlu ya da olumsuz görüş sunan tüm arkadaşlara teşekürlerimle.
|
|
|
|
|
|