|
zeyno
|
 |
« Yanıtla #15 : Mayıs 29, 2008, 07:08:33 ÖÖ » |
|
Lezzetli şeyler, sağlığa nasıl zararlı ise, çaktırma ama, saçmalamak bilinçle hakkat zararlı kör ciddiyete
hehehehehe
günaydın/ ne güzel sabah ne güzel kuş sesleri, deredeki kurbağalar, hafif inmiş sis, yeşille guş guş ufuk çizgisi
|
|
|
|
|
|
zeyno
|
 |
« Yanıtla #16 : Mayıs 29, 2008, 17:58:34 ÖS » |
|
SON ZAMANDA ALDIĞIM EN ANLAMLI ARMAĞAN
Ezginin Günlüğü'nün dinle dinle bıkılmaz, anla anla unutulmaz şarkısındaki hem o balık, hem o topal martıyım. Ki ben… Bu doyulmaz şarkıdan kendimi de böylece (üçe) çıkardığım an… (Kim demişse dört işlemde çıkarma işi eksiltir diye! Onu buldum, anladım… Burada iddiam, bu çıkartma işlemi tamamen yalan)
Sedef, sana bu durumda hem Urlalı, hem İstanbullu bir deniz kalır. Sonra ikiyi kendimle çarptım. Elde 1 i elde edince, sonuç bu çıktı. İki arada gidip gelen; işsiz güçsüz bir denize ‘razıyım’ dersen, yapçam koca şilepler, dev dev fenerler. Kat önüne yosununu, tuzunu… Terkisine dip kumunu denizatının Coş, oynayalım.
Perihan Yakar
|
|
|
|
|
Betül
BETÜL SEZER
ÖKS Girişimcisi

|
 |
« Yanıtla #17 : Mayıs 30, 2008, 00:46:48 ÖÖ » |
|
SARHOŞ BALIK VE TOPAL MARTI...NEDE GÜZEL GEÇMİŞSİSİZ KENDİNİZDEN.. 
|
BA?KENT? BEN?M BU YIKIK ?EHR?N..
|
|
|
|
zeyno
|
 |
« Yanıtla #18 : Mayıs 30, 2008, 00:52:14 ÖÖ » |
|
Betül inmiş sokağımıza, gördün mü martı yanım. Hadi durma kanat çırp, durma kanat çırp, denizli bir şarkı söylesin balıklı yanım. Canım, nasılsın? 
|
|
|
|
|
|
zeyno
|
 |
« Yanıtla #19 : Mayıs 30, 2008, 13:18:26 ÖS » |
|
çok gösteriye çok gözleyen lazımsa eğer ellerimizi hazır tutalım. bol alkış ya da hadi bakalım kış kış! bıııır soğuk mu oldu ne:)) izlemek keyifli olacak. sevgiyle hanımlar  Ayşem, Senin de dediğin gibi, ortalıkta gösteri çok be. Bizimkisi gösteri(r) gibi yapıp aslında göstermemece. Çok gözleyenin lazımlığına gelince.. Bana-bize/biz-ben/ben-biz gibilere, sen gibi bir göz olsun yumukken değer, Ne yapalım alkışı.. Ekmek bile yapılmaz benim bildiğim. Hadi de ki, 'önce al, sonra bakarsın yapılır bi şey!' Alacak olsak, neler neler almış içimiz alkıştan bol ya, benden neden bol diye nazarı değer. Alkış işleri İçimizin iç işlerine yaramaz işler. Kışkış işleri hayırlı işler. Yaparız yazdan, kışlara moda.. Ayşem, Arasıra takıl yahu iç denizimize, iç göğümüze, Ha tükendi ha tükenecek üresin şu şıkırtılı sarhoş balıklar, topal martılar. py
|
|
|
|
|
|
enginakbaba
|
 |
« Yanıtla #20 : Mayıs 30, 2008, 13:31:08 ÖS » |
|
ben de hakkım olanı, saçmalama hakkımı kullanmak istiyorum.
ama isteyince olmuyor. zor bişey bile-isteye saçmalamak. bunu isteyince saçma sapan tümceler kuruyor insan. işte bu noktada şamalarken saçmalamak diye bir durum çıkıyor ortaya. aha bu dediklerim kendi adıma. heralde saçmalamanında eleştirisini yapacak kadar da birikimim yok. baktım ki sedef burda. baktım ki o da saçmalamak hakkını kullanıyor, baktım ki zeyno burda ( bundan doğal ne olabilir ki ama ben yine de baktım ve de ki) iyi ozaman ben de burda olayım dedim ve baktım ki ben de burdayım.
iyi o zaman hoş gelişler ola.
|
sana a?lad???m kentlere nisan bak??l? ya?murlar ya??yor.
|
|
|
EminEser
ÖKS Girişimcisi

|
 |
« Yanıtla #21 : Mayıs 30, 2008, 14:19:48 ÖS » |
|
Saçma sapan: Efendime anlatayım, kelime anlamı olarak bu kelimelerin ne demek olduğunu...Saçma'yı hepimiz gayet iyi biliriz. Bilmeyen varsa lütf edip dözlüğe bakıversin. Sıra şimdi sapan'da...Eh, onu da biliriz. Şimdi ikisi yanyana iliştirilince saçma sapan bileşik kelimesi şap diye doğuyor. Biz de saçmaları, sapanın kayışına koyup beden güçümüze göre fırlatmaya gayret ediyoruz...Kimisinin yakına, kimisinin de uzaklara yol alır saçmaları... Efendime anlatayım, saçmalizasyon'un ne menem olduğunu...Saçma sapan bileşik kelimesinden sapanın düşürülmesi yolu ile, ulu orta tek başına "saçma" kalmasın sözcüğüne kalkmış bizim Sedef'le Zeyno losyon kelimesinden esinlenerek lizasyonu icat etmişler...Helal olsun efendim...Şimdi oldu mu size "saçmalizasyon"... Efendime anlatayım, kanal da ne oluyor diyenler biraz araştırma gafletinde ve hatta delaletinde bulunsunlar. Şimdilik bu kadar yeter...Müsaadenizle gitmem gerekiyor...
Dipnot:Ne yazacaktım, unutum...
|
|
|
|
|
|
Mehmet Ak
|
 |
« Yanıtla #22 : Mayıs 30, 2008, 15:44:41 ÖS » |
|
zoyno burda sedef burda, kurulamadı sacayağı, eksik kaldı bir bacağı... komplocu nirdeee komlocu
|
ah bu lambalar, küçücük c?l?z lambalar…
|
|
|
Betül
BETÜL SEZER
ÖKS Girişimcisi

|
 |
« Yanıtla #23 : Mayıs 30, 2008, 19:21:51 ÖS » |
|
SARHOŞ BALIK VE TOPAL MARTI,BENDE KÖR BAYKUŞ OLAYIM MI??
|
BA?KENT? BEN?M BU YIKIK ?EHR?N..
|
|
|
|
sedef Kandemir
|
 |
« Yanıtla #24 : Mayıs 30, 2008, 22:29:47 ÖS » |
|
http://www.imeem.com/groups/NtzVPEEO/music/5dB7IkaA/mercan_dede_huxi/Saçmalıyoz kanalına kısa not:
Emin Eser, açılışı yapmış. Önce saçmalamanın anlamını öğrendik. Bize bir sapan lazım. Sapanla saçmalayacağız. Sapan lazımsa bizden ala sapan mı bulunur? Sapmışız bir kere, yoldan çıkmışız da buralara kadar gelmişiz. Bir de zor demiş Engin Akbaba. Yahu neresi zor? Hadi benim için zor diyelim ama Engin Akbaba sen şiirlerini kendin okumuyor musun?
İşin gücün yok hayıflanıyorsun olmadık insan hallerine, akranların gezip tozarken üstelik, bir de kitap neyin okuyorsundur …Şiir, öykü falan okuyorsundur, şiir kitapları, hatta dergi bile alıyorsundur yav. Aramıza karışıp dalga geçer gibi ben şimdi nasıl saçmalaycam diye Zeyno ya soruyorsun.
Zeyno bilir tabii. Ha Zeyno ne bilir? Saçmalamayı bal gibi bilir. Balkonun da oturup, komşusuyla geleni geçeni gözetleyip, güvercinleri kovalayacağına, mahallesinin hal ve gidişatını bırakmış, oturmuş şiir yazar, yazı yazar. Görmüyor muyuz.
Ondan da şüpheleniyorum zaten, o’da kitap okuyordur, hem de dozunu kaçırmış. Ben bu konuyu hepinizin zaten sapan ve saçan insanlar olduğunuzu bile bile açtım. Tanrım, saçmalayacaz izninle, hayırlı olsun diyerek açılışı yapıyorum.
Buyurun saçmalayın, hayırlı olsun. Korkmayın arkadaşlar, zaten saçmalıyorsunuz burası bir adım daha ileriye gidecek o kadar.
Saçmalamanın duası mı olur? Demeyin. Olur… Kadının biri cam siliyor, inşallah yağmur yağmaz diye dua ediyor da ben neden bu forum için etmeyeyim?
Şimdi düşünsenize Hayriyanım’ın camları kirlenmesin diye yağmur duruyor da, biz niye saçmalamayalım?
Tanrı’nın insanoğluyla iletişimini kesmesinde haklılık payı var sanırım, çünkü; birazdan aklıma aşağıda yazacaklarım gelecek.
Tanrı her insanla iletişim kursaydı neler olurdu? Mesela dedik:
(Ay arkadaşlar, Hayriyanım’ın duasını nasıl ilettiği gözümün önünde canlandı)
Hayriyanım duasını eder; Allam ya Allam ne olur ya! Diye sürekli tekrarlamaktadır.
Melekler bu arada masalarının başında oturmuşlar, önlerinde bir tür bilgisayar gibi bişiler vardır. Hayriyanım umulmadık bir biçimde hatta girer.
-Alo buyurun dua hattı. -Benim bir ricam olacak da -Nedir? -Tanrıdan bir şey dileyecektim, mümkünse kendisine iletebilir miyim?
—Gerekçeniz nedir hamfendi?
—Camlarım hakkında efendim.
—Ne olmuş camlarınıza?
-Yeni sildim de…
—İyi ya aferim, güle güle kirlensin.
—Ama efendim bulutlar var.
-EE… Bulutlarla alakanız ne?
-Hayır, yani biraz irice, bu tarafa yaklaşıyor.
-Beğenemediniz mi?
-Yok, estağfirullah ne demek, yani… Bir tanesi özellikle
-Bu tarafa yaklaşıyor rengi de bir tuhaf.
-Sadede gelin hanım!
-Tanrıdan dileğim bulutu durdursun. Yağmur yağmasın, kolay mı sanıyorsunuz cam silmeyi canım, siz dediğimi yapın ( sinirli bir hareketle iletişime son verir)
-Hasbinallah!!!
Eh hadi hayırlı saçmalamalaaar, ben cam silmeye gidiyorum :
Herkes hoş gelmiş sefalar getirmiş, hepinize armağan bir şarkı iliştiriyorum, eğlenin efendim...
|
"Çalmadan, ç?rpmadan bize ekme?imizi verenleri aç, bizi giydirenleri donsuz b?rakmadan ya?amak istemek bu kadar güç, bu kadar mihnetli, hatta bu kadar tehlikeli mi olmal? idi". -Sabahattin Ali-
|
|
|
|
ayse
|
 |
« Yanıtla #25 : Mayıs 30, 2008, 23:56:43 ÖS » |
|
içimden hiç saçmalamak gelmiyor bugünlerde. bir ciddiyet bir cinniyet ki, bir düşünce bin düşünce ah kanadım! ama canı yanan tüm topal martılar hatırına geldim sevgili Zeyno. varsa elimden gelecek bir yardım hazırım! bir sessiz çığlık ne bileyim belki bir tiz ıslık... hemen burdayım!
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Mayıs 31, 2008, 00:20:22 ÖÖ Gönderen: ayse »
|
Moderatöre Bildir
|
buradan dörtnala geçti ac?lar?m?z
|
|
|
|
zeyno
|
 |
« Yanıtla #26 : Mayıs 31, 2008, 02:35:19 ÖÖ » |
|
Sen arada bi görün, yüzün yeter be Ayşems, bize sözün zaten aş K bAşka ne diyim?
N e d i l e y e y i m?
Ay Ayşem Ayşem
Bi emir ver şu oraklıya şiirime sarınıp göçeyim ben be
ne de olsa benimdir olmaz ayrı gayrılık göçümde bile
Ay Ayşem Ayşem
Şu geceme mehtapsın desem su üzerinde Sana haksızlık Çünkü ben suyum akan gecede mehtap anlık bir durak bana gece karanlık
Ay Ayşem Ayşem
Sana güneşli fistan yakışır.
py
|
|
|
|
|
|
zeyno
|
 |
« Yanıtla #27 : Mayıs 31, 2008, 02:51:23 ÖÖ » |
|
şu dağ dere güneşlik göl eskisinden yap boz denizlik hiç rızam yokken sözlülüğümden kurtulmam gerek daha nişan almadan pardon olmadan ne bu be nikahı kıymışmış gibi
her biri bana benim özgürken resmen e s i r l i k.
|
|
|
|
|
|
ayse
|
 |
« Yanıtla #28 : Mayıs 31, 2008, 08:13:50 ÖÖ » |
|
O tepeler, ah o tepeler, güneş mi doğmuş oradan gözüm kamaştı, ruhum ısındı sabah sabah üstümde bir kırgınlık, gözlerim yorgan döşek 
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Mayıs 31, 2008, 09:39:56 ÖÖ Gönderen: ayse »
|
Moderatöre Bildir
|
buradan dörtnala geçti ac?lar?m?z
|
|
|
|
Komplocu
|
 |
« Yanıtla #29 : Mayıs 31, 2008, 14:19:57 ÖS » |
|
zoyno burda sedef burda, kurulamadı sacayağı, eksik kaldı bir bacağı... komplocu nirdeee komlocu
Adımı değiştirecem, tanınmayacam. Koysam mı Komplocu'nun göbeğine, "Kamber" i... Yok yok. O kadar kamber'in, Kamberiye'nin arasında adımı anan tek kişi olunca.. Aha tam buradayım. Forumun orta yerinde. (göbek altında diyecektim Transport abim kızar diye korktum, sildim) inanmazsan ölç bak Mehmet abem.
|
Komplocu Geldi Hanımmm!!! Darma daın... Darma Daın...
|
|
|
|