|
zeyno
|
 |
« Yanıtla #75 : Haziran 06, 2008, 16:44:39 ÖS » |
|
Şiir yaşarken
Pessspembe sahi Şiir bile yaşama geri döndürmedi ya!
Mavi kapı Sarı kapı Mor kapı derken...
Yaşama dönüş kapısı ne renkti, haki?
py
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Haziran 06, 2008, 16:46:18 ÖS Gönderen: zeyno »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
|
ayse
|
 |
« Yanıtla #76 : Haziran 06, 2008, 16:55:18 ÖS » |
|
doğarken kendini boğan bir canlı var mı hayatta ey peri!
|
buradan dörtnala geçti ac?lar?m?z
|
|
|
|
zeyno
|
 |
« Yanıtla #77 : Haziran 06, 2008, 17:11:47 ÖS » |
|
Yok mu? Ey Ayşe! Öldükten sonra doğan canların var olduğu gibi...
|
|
|
|
|
|
ayse
|
 |
« Yanıtla #78 : Haziran 06, 2008, 17:16:04 ÖS » |
|
off ki off gökten yanar da dumanı dipten görünür 
|
|
|
|
|
zeyno
|
 |
« Yanıtla #79 : Haziran 06, 2008, 18:54:27 ÖS » |
|
Başucun pınar, ayakucun göl olsun Gözlerine ne sözüm olsun Ay Ayşem Ayşem Baskıdaki altına tercih ettiğim askıdaki güneşin salkımı onlar
* soru soran cevabım yoksa yanlış mı? Çekmişsin off off, görmüş yanan kutupta tüter dumanı
*
Yanlışsam, elma doğruysam, armut de bana.
*
Çıkacağım araftan yanlışlarım doğrularım elimde beştaşlarımla bulacağım inanırsam iremi, toplayacağım dalından hurma
py
|
|
|
|
|
|
ayse
|
 |
« Yanıtla #80 : Haziran 06, 2008, 23:14:13 ÖS » |
|
arafın tarafındaki saf tarafın arafında arap saçına dönen serap
bilsem cevap önce kendi kelime! kelime sürüp atımı bulacağım kelimedeki
iremi
|
|
|
|
|
sedef Kandemir
|
 |
« Yanıtla #81 : Haziran 09, 2008, 20:03:38 ÖS » |
|
http://www.imeem.com/people/6gWEdjc/music/pin0tqi1/ross_daly_labyrinth_afou_heis_allon_sti_kardia/Öfff bir hüzün, bir ne denir bilmem bir şey öffff...Dağlara doğru koşan bir kadın görürseniz şaşırmayın bir yandan bağırıyor olabilir deli delii, o benim şaşmayın
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Haziran 09, 2008, 20:06:00 ÖS Gönderen: sedef Kandemir »
|
Moderatöre Bildir
|
"Çalmadan, ç?rpmadan bize ekme?imizi verenleri aç, bizi giydirenleri donsuz b?rakmadan ya?amak istemek bu kadar güç, bu kadar mihnetli, hatta bu kadar tehlikeli mi olmal? idi". -Sabahattin Ali-
|
|
|
EminEser
ÖKS Girişimcisi

|
 |
« Yanıtla #82 : Haziran 09, 2008, 23:10:07 ÖS » |
|
Bütün deliler akıllıdır ,bütün akıllılar da deli...Dağa doğru koşup giden bir bayanın ardında "akılı akılı" diye mi yoksa "deli deli" mi diye bağıralım...ya da kimse bağırmasın aslında. Herkes soluğunu yutsun ve ağzına kocamanından bir ayva koyup kalakalsın...Kimse kimseyi görmesin aslında, birbirini görenlerden vergi alalım aslında. Bunda sonra samçalizasyon tv' de yazanlardan da vergi alıverelim...Ne de olsa bu gün itibarıyla çöplerden kağıt ve hurda toplayanlarda vergiye bağlandı... Delilerden de vergi alalım, dağlara doğru koşanlardan da...Bu gün soluduğumuz havanın da vergilerini sökülelim...Çöpten ekmek toplayanlar en büyük vergiyi versinler aslında. Saçmalayanlar da lütf edip vergi ödesinler... İsimlerimizin vergisi de alınmalı. Tescil hakkı ödenmeli. Nefesimizden KDV+ÖTV+Vergi fonu kesilmeli. Sedef dağlara doğru koştuğu için ondan en büyük vergi alınmalı. Ve ben bu kadar saçmaladığım için, benden de çokça vergi alınmalı... Bundan böyle, çöpten kağıt ve hurda toplayanlar vergi ödeyecek duyrulur...
|
|
|
|
|
|
zeyno
|
 |
« Yanıtla #83 : Haziran 09, 2008, 23:36:14 ÖS » |
|
Takılın, Takılın, diye bağırsak.. ve takılsa işiten, güzellik değil, gelmiş geçmiş tüm güzler, güzelden güzel bahar olurdu. Takılın, Takılın, diye bağırsak ilk önce ben koşardım sedefimin peşinden dağlara doğru.. Akıllıyken tıktıkları delikler bile tıkamamış da.. nefesimin deliyken tıkanması mı bu takılmakta korkum olurdu? Sanmam, dağlar da bu güzelden daha güzel çok özel güzelliğimize vize koysundu.. 
|
|
|
|
|
|
zeyno
|
 |
« Yanıtla #84 : Haziran 09, 2008, 23:42:55 ÖS » |
|
Dağlar vize koymadıkça vergi mergi de not düşmezdi havası yaşatmak için nefesimize..
|
|
|
|
|
|
sedef Kandemir
|
 |
« Yanıtla #85 : Haziran 10, 2008, 00:48:21 ÖÖ » |
|
cennet'e vergi vizesiz yaşam, dolaşım serbest damarlarımda çeperim dar geliyor arterit sorunlar gideceğim iç kanamasından hüznün. sınırlarımı zorlayan bunaltı özgür, ben değilim yazgısı vergili yaşamdan soyut, bir de özgür delilik kaçır kaçırabilirsen dağları benden tutmayın gelirim zeyno takıldıysa eğer peşime, delilik yalnız çekilmiyor eminim... : 
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Haziran 10, 2008, 01:12:12 ÖÖ Gönderen: sedef Kandemir »
|
Moderatöre Bildir
|
"Çalmadan, ç?rpmadan bize ekme?imizi verenleri aç, bizi giydirenleri donsuz b?rakmadan ya?amak istemek bu kadar güç, bu kadar mihnetli, hatta bu kadar tehlikeli mi olmal? idi". -Sabahattin Ali-
|
|
|
|
Bahattin YILDIZ
|
 |
« Yanıtla #86 : Haziran 10, 2008, 19:05:33 ÖS » |
|
Bütün deliler akıllıdır ,bütün akıllılar da deli...Dağa doğru koşup giden bir bayanın ardında "akılı akılı" diye mi yoksa "deli deli" mi diye bağıralım...ya da kimse bağırmasın aslında. Herkes soluğunu yutsun ve ağzına kocamanından bir ayva koyup kalakalsın...Kimse kimseyi görmesin aslında, birbirini görenlerden vergi alalım aslında. Bunda sonra samçalizasyon tv' de yazanlardan da vergi alıverelim...Ne de olsa bu gün itibarıyla çöplerden kağıt ve hurda toplayanlarda vergiye bağlandı... Delilerden de vergi alalım, dağlara doğru koşanlardan da...Bu gün soluduğumuz havanın da vergilerini sökülelim...Çöpten ekmek toplayanlar en büyük vergiyi versinler aslında. Saçmalayanlar da lütf edip vergi ödesinler... İsimlerimizin vergisi de alınmalı. Tescil hakkı ödenmeli. Nefesimizden KDV+ÖTV+Vergi fonu kesilmeli. Sedef dağlara doğru koştuğu için ondan en büyük vergi alınmalı. Ve ben bu kadar saçmaladığım için, benden de çokça vergi alınmalı... Bundan böyle, çöpten kağıt ve hurda toplayanlar vergi ödeyecek duyrulur...
Orhan Veli'nin: "bedava yaşıyoruz, bedava; hava bedava, bulut bedava; dere tepe bedava; yağmur çamur bedava; otomobillerin dışı, sinemaların kapısı, camekanlar bedava; peynir ekmek değil ama acı su bedava; kelle fiyatına hürriyet, esirlik bedava; bedava yaşıyoruz, bedava." şiirini anımsattı, Sevgili Emin Eser'in iletisi. Böyle giderse, 'bedava' sözcüğü lügatımızdan ihraç edilecek gibi. Şunun şurasında bedava ne kaldı?...
|
|
|
|
|
|
zeyno
|
 |
« Yanıtla #87 : Haziran 10, 2008, 19:40:27 ÖS » |
|
''Böyle giderse, 'bedava' sözcüğü lügatımızdan ihraç edilecek gibi. Şunun şurasında bedava ne kaldı?...'' demiş, Bahattin Yıldız
Düşlerimiz.
Gece gündüz demeden
Gündüzleyin gece düşü Geceleyin gündüz düşü
Bu gün hangi düş düşer kurulacağa kur'a çekmeden, kura durduğumuz.
Fakat bize onları yetmemişmiş düşlemek, bi de yazdık, bi de yaydık, üstüne kapak, bi de izinsiz...
Bu kadar deli biraraya gelmişse, açmış tel tel satırlar, yazmış dizeler, katlanmışsa kusurlar kat kat kadayıf, katmer böreği..
Alınır mı verilmenin yerine düşlerden vergi, onu bilemem.
Du oturup bi düşünü göreyim. Düş görmeden bilinmez bi şey, bana kalırsa. Sonra bilip, derim onu da..
Pp:)
|
|
|
|
|
|
Bahattin YILDIZ
|
 |
« Yanıtla #88 : Haziran 10, 2008, 20:32:02 ÖS » |
|
Sevgili Zeyno, bugünlerde çok karamsarım çok...
Karamsarlığımı sürdüreyim, belki çıkar önüme bir aydınlık yol.
Düş, uykuda ve uyanıklıkda kurulur zihnimize.
Uyku güvenliğinizi sağlıyoruz, gürültüye, patırtıya son. 'Rahat uyur, güzel düşler görürsünüz uyumayan güvenlikçilerimiz sayesinde' denip de, hadi verin güvenlikçi parası eklenirse ben şaşmam.
Ya uyanıkken?... Bilincimiz reele açıkken?...
Düşlerimizi satın aldılar...
İki anahtarınız olmasını istemez misiniz? / filan sahilde tatil yapmayı? / X dizide ne olacak, düşünün durun a izleyiciler, bir haftanız bununla geçsin / A partisi, B partisine .... demiş, ne olacak?/ Borsa tavana, tabana top gibi zıplayıp vuruyorlar/ Pirinç pahalanmış haberiyle, marketten pirinci hamuduyla mı alsam düşleri / Kendisi ve bedeni baldırıçıplak kadın, erkek filan yerde, filan mekanda ne yapıyordu? / A kadın, B erkeğin evlilik teklifini TV sütüdyosunda okeyleyecek mi? / KPSS sınavında yeteri puan almazsam... /
çoğaltılabilinir çok olan, önümüze konan, hadi buyurun bunları düşünün diyen düş avcılarının düşsel yönlendirmeleri...
Bunlar bedava mı?... Bedava olanın sadece parasız olmadığı noktasında...
Düşlerimizi aldılar, bizlere başka düşler verdiler. Ben'i, bizi, bizleri kendimize yabancılaştıran düşler denizinde bata çıka yüzmeye çalışırken, kendimize ait ve ücretsiz olan düşlerimize sahiplendikçe Ötekileşeceğiz yani; güzelleşeceğiz...
|
|
|
|
|
|
zeyno
|
 |
« Yanıtla #89 : Haziran 10, 2008, 20:52:16 ÖS » |
|
Bu ne güzel yazdırır.. bana gece uyanır herkes uyur gecede.. sözler, düş koşturarak
|
|
|
|
|
|