Google Reklamları
Bunalım Bunaltıları
Ötekileriz Kültür Sanat Girişimi Forumu
Şubat 10, 2012, 07:29:05 ÖÖ *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

ANASAYFA ANAFORUM Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Anket
Soru: Komplocu'nun Yazıları üzerine düşünceleriniz  (Oylama kapandı: Haziran 04, 2009, 23:54:01 ÖS)
Ne oylaması boşverin - 0 (0%)
İyidir diyelim bitirelim - 0 (0%)
Toplam oy: 0

Sayfa: 1 ... 9 10 11 12 13 [14] 15 16   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Bunalım Bunaltıları  (Okunma Sayısı 17020 defa)
0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Komplocu
Berat Kardaş
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #195 : Temmuz 12, 2009, 22:24:21 ÖS »

Yukarıdaki açıklamalar, belgeli açıklamalar... Bu konularda tonlarca kitap var, okuyunuz...  İnancınız, değerleriniz açısından aslında inanç ve değerlerinize birçok yönleriyle uymayan geçmiş tarihe bakışınız değişecek, kutsallığınızı yitireceksinzi. Geçmiş tarihi günahıyla sevabıyla kabullenin... Kabullenin ki, İdil Biret'i de, müziğini de algılayabilesiniz.
Moderatöre Bildir   Kayıtlı

Komplocu Geldi Hanımmm!!! Darma daın... Darma Daın...
sedef Kandemir
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #196 : Temmuz 13, 2009, 00:05:44 ÖÖ »

Sevgili Komplocu

Sayfana daima gülümseyeceğimden emin bir şekilde tıklar ve tabii ki gülücüklerle çıkarım hatta bazen evde dinleyecek birini bulursam ona okurum bile, birlikte güleriz.  Bu sefer içi acıyan bir komplocu yazısı ile karşılaştım.
Her seslenişinde seni anladım...
Asla bu gösterilerinden umduklarını bulamayacaklar...
Ancak emin misin anlattıklarını anlayacaklarından...

eh anlat bakalım neler olmuş bitmiş o günlerde şarap üstüne ne beyitler yazılmış o kutsal avlularda di mi?

"Çalmadan, ç?rpmadan bize ekme?imizi verenleri aç, bizi giydirenleri donsuz b?rakmadan ya?amak istemek bu kadar güç, bu kadar mihnetli, hatta bu kadar tehlikeli mi olmal? idi".
-Sabahattin Ali-
Komplocu
Berat Kardaş
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #197 : Temmuz 13, 2009, 16:00:46 ÖS »

Sevgili Komplocu

Sayfana daima gülümseyeceğimden emin bir şekilde tıklar ve tabii ki gülücüklerle çıkarım hatta bazen evde dinleyecek birini bulursam ona okurum bile, birlikte güleriz.  Bu sefer içi acıyan bir komplocu yazısı ile karşılaştım.
Her seslenişinde seni anladım...
Asla bu gösterilerinden umduklarını bulamayacaklar...
Ancak emin misin anlattıklarını anlayacaklarından...

eh anlat bakalım neler olmuş bitmiş o günlerde şarap üstüne ne beyitler yazılmış o kutsal avlularda di mi?

Böyle protesto olayları çıkarıp Komplocu'yu dağıtıp uslubünü bozmaya çalışanlar hezimete uğrayacaklardır. Birkaç beyit bulup geliyom. Sağolasın Sedef.
« Son Düzenleme: Temmuz 14, 2009, 19:23:53 ÖS Gönderen: Komplocu » Moderatöre Bildir   Kayıtlı

Komplocu
Berat Kardaş
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #198 : Temmuz 13, 2009, 16:08:07 ÖS »

'Aşk ile viran iden gönlini ma'mûr istemez
Hâtırın mahzûn iden bir lahza mesrur istemez

Hâk-sâr olup hevâ ile gubâr olan gönül
Hâk-i râh-ı yârdan bir dem özin dûr istemez

Hoş gören âkil fena tavrını şöhret gözlemez
Künc-i uzlet isteyen kendüyi meşhur istemez

La'l-i nâba meyi kılmaz bağrını pür-hûn iden
Dâmenin pür-eşk iden lü'lü-yi menşur istemez

Aşk nakdi bir hazînedür ana yokdur zeval
Mâlik olan ‘Avniyâ bir gence gencûr istemez

Avni (Fatih Sultan Mehmet)
« Son Düzenleme: Temmuz 13, 2009, 16:08:46 ÖS Gönderen: Komplocu » Moderatöre Bildir   Kayıtlı

Komplocu
Berat Kardaş
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #199 : Temmuz 14, 2009, 19:33:09 ÖS »

Komplocu erinmedi, noluyor çekik gözlü çinliler demek içün ta Şincan uygur özerk bölgesine uzandı. Çevrede sokağa çıkma yasağı var. Çinli askerler cadde de sokak da kol kol geziyo. Biri bana kimlik sordu. Komplocu'dan kimlik sorulur mu deyince esas duruşa geçen asker; 'abi özür dilerim. Komplocu olduğunu tahmin edemedim, ben ettim sen etme' dedi. Neysem bağışladım. Hele duvarın kenarına gel dedim. Sana soracaklarım var.Abi görvedeyim, komtanım izin vermez deyince, komtanını çağır onla bikaç kelam edeyim dedim. Komtanı ağzında sakızla çıkageldi. Çıkar ağzındaki sakızı diye bağırdım. Sen kim oluyon demez mi? al başına belayı...

Annemi söylesem tanımaz, babamı da... Ya bu yeni yetme subaylara da kim olduğumu nasıl anlatacağım derken, seyrettiğim bir belgesel geldi aklıma.

Komplocu
Berat Kardaş
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #200 : Temmuz 14, 2009, 19:49:19 ÖS »

Moğol hükümdarı Cengiz Hanı anlatan belgeseli izlerken şeyimden nefes alıyordum. O ne vahşet, o ne kırım, o ne kıyım, sankim ağaç budar gibi insan buduyorlardı. Ne kadar kutsal yer var dağıtıyorlar, çocuk, kadın,yaşlı genç dinlemeden önüne geleni, Rabbim yarattı demeden delik, kafa kesme manyağı yapıyorlardı. Çin seddi sankim önlerinde 31 santimlik yükseklik, kenarından bir giriyorlar, Pekin hükümdarı azametlerinden kendi canına kıyıyor.
Hiç sevmediğin tarihi kişilik kim derseniz Cengiz Han derim. Birde okuldayken duvara onun resmini asmışlardı bizamanlar, halen var mı bilemem.
Adam, insan ve kültür düşmanı. Bağdat, Şam kütüphanelerini bilem yakmış, yımış, dicle fırat kitap mürekkeplerinden, insan kanından mor-kırmızı olmuş.
Neysem iş kötüye gidince ceddim dedem, nesrin babam yapmak zorunda kaldım onu.
Çinli subaya, 100 kuşaktan Cengiz Han torunuyum, hani sizin dedelerinizi, ninelerinizi şey eden hükümdar varya?... Yohsam, ceddimden intikamınızı gariban uygurlardan mı almaya çalışıyonuz.
Çinli subayda bir titreme, bir titreme, ben korkudan titriyor sandım, meğer sinirden, öfkeden titriyormuş. Siahıyla bedenime soluk aldıracakken, 'Durun, nayır nolamaz' diye bir nara duyduk, o durdu ben kapattığım gözlerimi açtım. Bir de ne göreyim. Cüneyt Arkın, kara Murat giysilerini giymiş, elinde uzunca bir kılınçla peyda olmaz mı?.
Çinli subayda çocukluğunda Kara Murat filimleri syretmiş olacak ki, korkup pıstı. 'Akıncı ağam, Fatih'in fedaisi yeniçerim, affet beni' dedi.

Ben Cüneyt Arkın'a büyük bir mihnetle teşekkür ettim. 'Abi ya, harçlığımı biriktirip filmine gidiyordum. Abi verdiğim paraların hepsi helal olsun, dedim.

Komplocu
Berat Kardaş
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #201 : Temmuz 14, 2009, 19:59:09 ÖS »

Abi ya dedim Cüneyt Arkın'a, bu Çinliler soykırım mı ne yapmak istiyorlar, onları protesto etmeye geldim. Cüneyt Arkın, 'afferin Komplocu ben de protesto ediyorum. Yaptıkları sınırı aşan şiddet kınamalıyız, nevet, ama bilmediğin şeyler de var.

Beni kolumdan tuttu duvar dibinden yürütmeye başladı. Ufak bir evin ufak kapısından bir odaya girdirdi. Yüzüyle oynadı, yüz derisini çıkardı. Karşımda yaşlı bir adam oluverdi. Yüzü maskeleymiş meğer, Cüneyt Arkın değilmiş, Kara Murat hiç değilmiş, uygur bilgelerinden biriymiş. Kendisi söyledi.

'oğlum Komplocu' dedi. Sen uyanık birisin. İyi koku alır, iyi bira içersin. Aha sana birkaç soru soracağım, sorularımı doğru yanıtlarsan, olayı da çözmüş olursun.

Ufak parmağımı bebeler gibi ağzıma aldım, sorularını bekledim...
« Son Düzenleme: Temmuz 14, 2009, 19:59:35 ÖS Gönderen: Komplocu » Moderatöre Bildir   Kayıtlı

Komplocu
Berat Kardaş
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #202 : Temmuz 14, 2009, 20:25:25 ÖS »

Başlığa bakıp da Komplocu ne zırvalayacak diye durun, ben Uygur Bilgesinin sorularına bekliyorum.

Uygur bilgesinin 1.Sorusu :
Söyle bakayım Komplocu, Adnan Menderes ve arkadaşlarının idam edilmesiyle kanlanan 27 Mayıs darbesinin en önemli nedeni?

Hiç düşünmeden cevap verdim:
Bilge amca, Adnan Menderes'le Amerika'nın arası çok iyimiş, aralarından su sızmaşmış. Gel zaman git zaman Adnan Menderes, ülkemzde sanayi niye yok demeye başlamış. Sesini Amerika'da duymuş, Cem Karaca'nın o sıralar çıkmamış, 'işçisin sen işçi kal' şarkısı gibi bir şarkı tutturmuşlar; yav siz tarımcısınız, tarımcı kalın..

Adnan Menderes'in inadı tutmuş, makus talihi yenmek için yine tekrarlamış, 'bizim sanayici ülkelerden ne eksiğimiz var' demiş, demekle de kalmamış, kalkmış bakanlarıyla Amerika'ya bir sefer düzenlemiş, 300 milar mı milyon mu doılar sanayileşmek için kredi talep etmiş, tabim Amerika beş para vermeden geri göndermiş. Adnan Menderes, hızını alamamış ve soluğu Rusya'da almış. Rusya, komşuluk öldü mü demiş, veririz komşu demiş.

Amerika öfkelenmiş, amerikanın öfkesi eşittir : darbedir, darbe yaptırmış, doymamış bir de idam ettirmiş Adnan Menderes'i ve iki arkadaşını...

Uygur bilge, aferin komplocu deyip sırtımı sıvazlamış,

12 Eylül, 28 Şubat'a ne dersin? sorusunu kısa cevapladım:

Tarih tekerrür etmiştir. Amerikanın biçtiği donu beğenmediğimizden olmuştur. Süleyman Demirel, Erbakan yeter gayrı demiş, biri yönünü Rusya'ya dönmeye başlayınca, diğer Ortadoğu'ya dönmeye başlayınca, sırasıyla 12 Eylül, 28 Şubat olmuş, en öenmli nedenleri budur dedeciğim.

Uygur bilge sırtımı bu kez sıvazlamadı, bana bir şaplak vurdu. Canım çok acıdı ne vuruyon deyince, 'dediklerine amenna. amma bana bir daha dedeciğim deme..

Sayın Bilge dedim bu kez. Bunları soruyon soruyon da bunlarla Şincan olaylarının ne alakası var?

Var oğlum var, dedi. Başta Amerika olmak üzere dev güçler, oyunbozanlarına ulusalda olduğu gibi uluslararasında da darbe vurabilir.

eee?...

Cumhurbaşkanınız, iş insanlarıyla Çin'e gidip bağlantılar yapmadı mı?

Yaptı, dedim.

Olum anlasana Komplocu...
Beynimde şimşekler çaktı... İlişkiler başlamışken, Çin'le Türkiye devlet insanlarının içtiği kahvelerin telvesi kurumamışken...
Komplocu anlamıştı, anlamıştı. Türkiye'ye karşı son darbe içeriden değil Şincan'dan atılmıştı. Bir kaos ortamı yaratılmış, iyiniyetli tepkilerle harmanlanmıştı.

Yine de; Çin'lilerin aşırı güç kullanımını kınıyorum pankartı açarak, Şincan sokaklarında turlayıp, ülkeme geri döndüm.

yaprakunvar
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #203 : Temmuz 16, 2009, 22:07:09 ÖS »

Uğramayalı epey okunacak konu birikmiş Smiley geniş bir zaman diliminde sayfaya uğramak üzere şimdilik selam bırakıyorum...

gölgem kan kaybediyor temmuz ü?üyorum...
Komplocu
Berat Kardaş
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #204 : Temmuz 26, 2009, 23:50:48 ÖS »

Uğramayalı epey okunacak konu birikmiş Smiley geniş bir zaman diliminde sayfaya uğramak üzere şimdilik selam bırakıyorum...

Selamınız askıda kalmadı, aldım sevgili Yaprak.

Komplocu
Berat Kardaş
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #205 : Temmuz 26, 2009, 23:57:27 ÖS »

Angelina Jolie'nin o gözleri ve dudakları var ya, hastasıyım. Aksiyon filimlerindeki kıvrak, dişi panter hareketlerinden de mest olurum.

Birleşmiş Milletlerin Unesco'sunun çocuk bölümünün temsilcisi olup, Afrika'ya çocuk elçisi vs.den gider durur da şöyle yamacımıza, yakınımıza gelse de şöyle yüz yüze, diz dize yakınlaşsak birazcık konuşsak, azıcık ucundan... filan derken, o da ne; Irak'a ziyarete gidecek haberini almaz mıyım.

Bir koşu Irak'a gittim.

Komplocu
Berat Kardaş
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #206 : Temmuz 27, 2009, 00:07:35 ÖÖ »

Duydum; Irak'ta göçmen çocukların bulunduğu kampı ziyaret edecekmiş. Hani Amerika başta olmak üzere şer güçlerinin Irak'ta başlattığı Şeytan ateşinden kaçan çocukların bulunduğu kampı...

Saç-sakal traşı oldum, üzerime çocuk giysileri aldım. Yüzüme krem sürdüm, gören 13 yaşında sansın diye. Tel örgüleri aşıp, çocukların arasına karıştım. Evveli zamnadan beri orada kalan Irak'lı çocuklardan birkaçı kimsin kardeşim diye sorgulamaya kalksada dilsiz numarasıyla yırttım, el-kol hareketleriyle güya meram anlatmama tahammül edemeyip, beni sorgulamkatn vazgeçtiler.

Zamanında varmışım...  Sırf dudak Angelia teftişte... Çocukların arasından sıyrılarak ön safa yerleştim. Yanağımı sıkarak kırmızılaştırdım. Hani al yanaklı çocvukları kadınlar sever ya... Angelia da bir kdaınsa Aristo mantığına göre en azından bir makas atıp, löpür löpür yanağımı somurması gerekir.

Geldi yaklaştı yaklaştı, tam önümde durdu, ben yanağımı hafif uzattım. Tık yok... Elini tuttum, yanağıma götürmek istedim, korumaları beni öteledi. Gözlerine baktım, gözlerinde ne bana, ne de başka çocuğa karşı sevgi ışıltısı göremedim. Komplocu çuvallamıştı.

Komplocu
Berat Kardaş
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #207 : Temmuz 27, 2009, 00:15:52 ÖÖ »

Komplocu geri çekilmez, kafasına koyduğunu allem eder, kallem eder elde eder. Komplocu, yanağını öptürmeden Irak'tan ayrılmayacak... Komplocu'nun istihbaratı güçlüdür. Aldığı bir istihbaratı değerlendirerek, kıyafet pazarından ABD askeri kıyafetleri, bir de takma bıyığı kaparak, ABD üssüne yol aldı.

Irak'lı çocuklara somurtgan bakan, benim ne işim var gibi bakan Angelina gitmiş, yerine az sonra sevdiği erkekle beraber olacak kadar parlak gözlü Angelina gelmişti.

Komplocu yine ön saflarda ve esas duruşta...

Tam önüme geldiğinde, Angelina, kiss me, demez miyim? O yanağıma doydu, ben ona doyamadım. Irak'lı çocuklardan esirgediği öpücükleri bana ve yanımda bulunanlara bol keseden verdi de verdi.

Angelina'nın telefonunu da aldım, isteyene verebilirim. Amma öyle ararken ben Türkiye'liyim şuyum buyum demek yeterli değil. Ben Amerika hesabına Irak'ta çalışmış kiralık bir askerim deyin, bakın o zaman nasıl da ilgilenecektir sizlen.

sedef Kandemir
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #208 : Temmuz 27, 2009, 13:03:55 ÖS »

Ne kadar fesatsın canım...Mikrop kapmaktan korkmuştur.

Sularını bile yanlarında getiriyorlar biliyorsun...

Irak ülkesinin kamp çocukları. Bu kamplar neden kuruldu ki? O çocukların ana babaları yok mu? Doğurup doğurup kamplara atıyorlar canım, iiiğgh...

"Çalmadan, ç?rpmadan bize ekme?imizi verenleri aç, bizi giydirenleri donsuz b?rakmadan ya?amak istemek bu kadar güç, bu kadar mihnetli, hatta bu kadar tehlikeli mi olmal? idi".
-Sabahattin Ali-
Komplocu
Berat Kardaş
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #209 : Ekim 14, 2009, 19:36:53 ÖS »

Ne kadar fesatsın canım...Mikrop kapmaktan korkmuştur.

Sularını bile yanlarında getiriyorlar biliyorsun...

Irak ülkesinin kamp çocukları. Bu kamplar neden kuruldu ki? O çocukların ana babaları yok mu? Doğurup doğurup kamplara atıyorlar canım, iiiğgh...

Büyüksün Sedef abla... Teşekkürler.

Sayfa: 1 ... 9 10 11 12 13 [14] 15 16   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!