Google Reklamları
BÜNYAMİN DURALİ ELEŞTİREL DENEMELERİ:
Ötekileriz Kültür Sanat Girişimi Forumu
Şubat 10, 2012, 07:18:05 ÖÖ *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

ANASAYFA ANAFORUM Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: 1 2 [3] 4 5   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: BÜNYAMİN DURALİ ELEŞTİREL DENEMELERİ:  (Okunma Sayısı 5407 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
TayyibeAtay
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #30 : Ekim 17, 2008, 13:12:23 ÖS »

kör müyüm neyim; şimdi gördüm "Sevgiliye Mektuplar"ı...Smiley)))

ilk fırsatta gelip okuyacağım ve belki de birini seçip sevgilime göndereceğim:))))

neden olmasın!..

Moderatöre Bildir   Kayıtlı
Bünyamin Durali
Girişimci
ÖKS Girişimcisi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #31 : Ekim 17, 2008, 14:20:46 ÖS »

sustum
« Son Düzenleme: Nisan 04, 2009, 12:57:41 ÖS Gönderen: Bünyamin Durali » Moderatöre Bildir   Kayıtlı

ne vakit ?a??rsam umulmad?k zamanlarda yönümsün
TayyibeAtay
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #32 : Ekim 19, 2008, 01:35:09 ÖÖ »

sevgiliye yazılan mektupların tadı da bir başka oluyor...hepsi şeker gibi, şiir gibi...şekerli yanını okurken bayram çocuğu oluyorsun, şiirli yanını okurken de şair!:)))birbirine karışıyor ikisi; şekerlişiire dönüşüyor...uzanıp alıyorsun ve atıyorsun duyguların ağzına, duygular bayram yeri!..

şairin sevgilisi "şiir" dir besbelli...onunla ilgili ne kadar veri varsa,ne kadar iyi ya da kötü şey varsa toplayıp getirir ve koyar dört köşeli, ağzı kapalı zarfın içine... pul yerine adını,adres yerine de "sevgiliye mektuplar" ibaresini yazar,verir postaya...

yandı postacı!:)))

ben 10 numaralı mektubu seçtim kendime..çünkü nedenim var sevgili Durali!..on tam puana,on rakamı yakışırdı değil mi?..

gelelim sevgili meselesine:))))

"her gün yeniden seviyorum seni
hergün yeniden su doluyor yüreğime
içinde yıkanıyor kuşlar
bil ki,çırpınışlarındasın..."

diye başlayıp giden bir şiirin, acemi kalemiyim ben sadece:))))yani hergün aşkı kovalayan ama bir türlü yakalayamayan biriyim açıkçası...ne sanalı var onun,ne de gerçeği!..hayaldi!:)))

yalanım varsa,yüreğim çıksın yerinden:))))))

kutluyorum saygı ve sevgiyle...
Bünyamin Durali
Girişimci
ÖKS Girişimcisi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #33 : Ekim 25, 2008, 22:26:04 ÖS »

sustum
« Son Düzenleme: Nisan 04, 2009, 12:57:16 ÖS Gönderen: Bünyamin Durali » Moderatöre Bildir   Kayıtlı

Bünyamin Durali
Girişimci
ÖKS Girişimcisi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #34 : Ekim 31, 2008, 11:03:05 ÖÖ »

sustum
« Son Düzenleme: Nisan 04, 2009, 12:56:55 ÖS Gönderen: Bünyamin Durali » Moderatöre Bildir   Kayıtlı

Bahattin YILDIZ
Bahattin Yıldız
Yönetici
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #35 : Ekim 31, 2008, 19:45:06 ÖS »

Sevgili Bünyamin Durali, eleştiri ve denemelerinize hayran kaldığımı, enfes yazılarınızın okuyucuları arasında olduğumu açığa vurmak istedim. Merhabalar, sevgiler...
Bünyamin Durali
Girişimci
ÖKS Girişimcisi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #36 : Ekim 31, 2008, 21:00:19 ÖS »

Sevgideğer Bahattin Yıldız, merhaba!

İncelikli sözleriniz için çok teşekkür ederim.

Sevgiyle kalın.

zeyno
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #37 : Kasım 01, 2008, 03:40:20 ÖÖ »

Kaç günlerdir yeminle düşünüyorum... 'Ne desem? değil... Nasıl desem?' i... Yüreğimi sıkıştırdıkça şiirleriniz... Ve gözlerimi yuvalarından; beyinciğime, beyinciğime... yuvarladıkça yazılarınız... Düşünüyor da düşünüyorum...

Ve kaç günlerdir kimbilir size kaç dize yazdım... Beğenmediğim... Birini bile... Her birisi bu yüzden... Sessiz mı sessiz...

Düşünmeyi; az buçuk; iyi kötü biliyor... Biliyor ama... Düşündüğünü düz cümlelerle yazabilmeyi henüz hala korkarım ki bilmiyor, kekeme dilim.

Çare(m) bilirken oysa şiiri.. (sanırken.. öyle..)
Bir o bende, bir ben ondayken.. çok öyleydik çünkü biz, birbirimize!

Şiir bile meğerse çare(m) değilmiş; karşısında çaresiz kalakaldığım kimi şiirler, kimi yazılar, kimi hallerde.. Bense şiire zaten çare olamam.. Öl dese şiir, o dakka ölsem, yine olamam... Nasıl olayım çöp kadar halle...

Smiley

Sevgiler, saygılar sunarım.

Şapkam elimde, kelim açık gecede güneşlenirken rüzgara karşı.. Çıplaklığımı, bitkilerin doğal örtüsü nasıl sarar, sarmalarsa toprak ananın çıplaklığını, tıpkı öyle sarmalayan eprik hırkamın o kemiksi düğmeleriyse karşınızda bir değil çifte ilikli.

py

Bünyamin Durali
Girişimci
ÖKS Girişimcisi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #38 : Kasım 01, 2008, 11:07:06 ÖÖ »

sustum
« Son Düzenleme: Nisan 04, 2009, 12:55:55 ÖS Gönderen: Bünyamin Durali » Moderatöre Bildir   Kayıtlı

Bünyamin Durali
Girişimci
ÖKS Girişimcisi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #39 : Kasım 01, 2008, 11:10:08 ÖÖ »

sustum
« Son Düzenleme: Nisan 04, 2009, 12:55:13 ÖS Gönderen: Bünyamin Durali » Moderatöre Bildir   Kayıtlı

Bünyamin Durali
Girişimci
ÖKS Girişimcisi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #40 : Kasım 03, 2008, 11:38:19 ÖÖ »

sustum
« Son Düzenleme: Nisan 04, 2009, 12:54:54 ÖS Gönderen: Bünyamin Durali » Moderatöre Bildir   Kayıtlı

Bünyamin Durali
Girişimci
ÖKS Girişimcisi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #41 : Kasım 04, 2008, 10:43:12 ÖÖ »

sustum
« Son Düzenleme: Nisan 04, 2009, 12:54:15 ÖS Gönderen: Bünyamin Durali » Moderatöre Bildir   Kayıtlı

Nisa NUR
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #42 : Kasım 04, 2008, 16:23:34 ÖS »

Bünyamin DURALİ'nin şiirleri kadar eleştirel denemelerini de ilgiyle takip edenlerdenim. Sıcak ve sahici bir dili var. Elbette bu beğenimiz her söylediğini onayladığımız anlamına gelmez. Gerçekte böyle bir şey gelişimin ve sahiciliğin doğasına ters. DURALİ'nin "Çürümüş Şiirler" başlıklı eleştirel denemesini de titizlikle okudum. Katıldığım görüşlerinin yanısıra katılamadıklarım da oldu. Örneğin Veysel ÇOLAK gibi hem önemli bir şair hem de önemli bir antoloji hazırlayıcısı için söyelediklerine katılamadım. Neden mi? Çünkü, sayın ÇOLAK'ın hazırladığı yıllıklarda yaptığı dolaşımda olan farklı şiir damarlarına dair örnekleme. Antolojiye aldığı her şiiri onayladığı anlamını çıkaramayız. Onun şiir anlayışı "hayatı önceleyen şiir"lerdir. Konuya yıllık açısından baktığımızda yukarıda da belirttiğimizce yapılan dolaşımdaki farklı şiirleri örneklemek olsa gerek. Bu da yapılması gerekli bir şey.

Çolak tarafından hazırlanan yıllıklar şiirimiz adına önemli bir kazanım ve kaynaktır. Bu gözardı edilmemeli.

Nisa NUR
« Son Düzenleme: Kasım 04, 2008, 16:25:38 ÖS Gönderen: Nisa NUR » Moderatöre Bildir   Kayıtlı
Bünyamin Durali
Girişimci
ÖKS Girişimcisi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #43 : Kasım 04, 2008, 17:52:16 ÖS »

DEMOKRATÇA TARTIŞMAYA DAİR

Sevgideğer Nisa Nur, yaklaşımınızı Poetika'nın ve Estetika'nın temel ilkeleriyle uyumlu bulduğum gibi, demokrasi kültürünün gereklerine de paralel buluyorum. Elbette, birbiriyle yüzde yüz örtüşen kültürel-sanatsal bakış açılarımız olması gerekmediği gibi, birbiriyle hiç uyuşmayan yönelimlerimiz de olabilir, olacaktır.

Burada önemli olan: ayrışma noktalarını kişiselleştirmeden, yazınsal bir spektrum içinde kalarak, uygarca tartışabilmenin olanaklarını saydamlıkla savunabilmek ve daha da geliştirebilmeye çaba harcamaktır. Nitekim, geçende Hülya Deniz'le, onun olağanüstü bir incelikle "birlikte düşünme" diyelim dediği ve bana da çok doğru bir adlandırma olarak görünen "tartışma"mızda da, sizde belirlediğim serinkanlılığı görmüş ve kıvanmıştım. Edebiyat dünyasında hızla irtifa kaybeden bir tutumun, Ötekileriz.net'te titizlikle benimsenmesi, sahiden çok sevindiricidir.

Sözkonusu tartışma biçeminin, kendini edebiyatçı (şair-yazar) olarak niteleyen, ancak eleştiri-özeleştiri düzeneğinden kırmızı şal görmüş boğalar gibi ürken ve bu ürküntüsünü saldırganca ve organize tepkiselliklerle saklamaya çalışan, kimi güya edebiyat ortamlarına ve güya şair-yazar tayfasına da örnek olmasını dileyelim.

Esen kalın.

Bünyamin Durali
Girişimci
ÖKS Girişimcisi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #44 : Kasım 06, 2008, 12:00:17 ÖS »

sustum
« Son Düzenleme: Nisan 04, 2009, 12:53:28 ÖS Gönderen: Bünyamin Durali » Moderatöre Bildir   Kayıtlı

Sayfa: 1 2 [3] 4 5   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!