Hakan Kartal
Girişimci
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #30 : Aralık 23, 2008, 04:46:49 ÖÖ » |
|
Önce Göğe Aksaydı Tanrının Nehirleri
Elbet güneşti suya derin bağıran
salıncağın gölgesine dokunmamışsa yağmur tanrıya yolculuğu bitmiştir çocukluğumuzun
toprak bilir kan ayrı üşür damardan
karanlık Tanrının baharı
Koridor /Sonbahar 2008
|
|
|
|
|
|
Şeyda GÜNEŞ
|
 |
« Yanıtla #31 : Aralık 24, 2008, 14:52:13 ÖS » |
|
Evet! Şiir, nehirleri denize değil, göğe akıtmak işi olmalı.
Şeyda GÜNEŞ
|
|
|
|
|
Hakan Kartal
Girişimci
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #32 : Ocak 03, 2009, 01:36:15 ÖÖ » |
|
Oysa şiir; susmayı ışıldatan, kalabalıklara konuş! dedirtendir, içindeki geminin güvertesinde ihtiyar rüzgar koştururken.
Okuyan gözlerinize bereket olsun Şeyda Güneş.
Ayyaş Resital
Köprü altında üç sarışın gölge birimiz ayyaş ikimiz yosunlu simit süt kokulu son şişe
Meyhanenin köşesini dönmeden sarhoş oluruz kirli dudaklarımızda okşanmamış yağmur
Siz, siz bilemezsiniz karanlık kadar bahtiyarız
Forumedebiyat sayı:3
|
|
|
|
|
|
TayyibeAtay
|
 |
« Yanıtla #33 : Ocak 03, 2009, 03:49:12 ÖÖ » |
|
merakımdır,bağışla lütfen sevgili Hakan...
2.sayfaya bir ileti düşmüştüm;görmezliğe mi geldin,yoksa görmedin mi?..nereye bakıyorsun allasen:)))büyük şairler,kendinden küçükleri görmezler mi yoksa,hı!..
bunları yazdım ama,görmek ya da yanıt vermek zorunda değilsin, bilmeni isterim...
yeter ki iyi ol sen...
sevgilerimle.....
|
|
|
|
|
Hakan Kartal
Girişimci
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #34 : Ocak 12, 2009, 16:09:44 ÖS » |
|
Keşke anlatılmaktan ya da söylemekten öteleri işaretleyebilseydim bunca hayatımda, birilerine ama en çok kendime. Bulutları ikiye gözleriyle ayıran martılar kadar olamadıktan sonra, Tayyibe hocama selamımı illa burada söylemeyi düşünemeyecek kadar soğuklaştım öyleyse yaşamıma. Evet, kış geldi hüznüme, gecenin siyaha yakın tonuyla.
Ne diyeyim. Şair olmanın ne demek olduğunu hiç anlamayacak kadar insanım. Önce insan olmanın ağırlığını taşıyayım hocam. Bu sayfada bana kızabilecek kadar sevdiğinizi bilerek, susuyorum.
|
|
|
|
|
|
mehmet saim
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #35 : Ocak 12, 2009, 19:26:36 ÖS » |
|
çıplak su gibi gülümseyen
"kadın gibi dik
tüm akışını aşk'a uzatan
çok susması sevişmeye bedel
yarın gibi ölmek için
bin şiire söz olurum"
Çok biriktirilmiş, çok damıtılmış, çok özleyerek, çok severek ve şiir için çok emek vererek içselleştirilmiş Hakan Kartal şiirleriyle burada karşılaşmak ne güzel oldu... Yalınlığıyla şimdiden büyük sözler söyleyebilmiş bir şairin alçakgönüllüğü taşıyor imgelerinden... Beyaza dönük aşkın bir hüzünle gülümserken anlatıyor susmayı... Şiiriniz susmasın...
|
|
|
|
|
|
TayyibeAtay
|
 |
« Yanıtla #36 : Ocak 13, 2009, 14:46:11 ÖS » |
|
Keşke anlatılmaktan ya da söylemekten öteleri işaretleyebilseydim bunca hayatımda, birilerine ama en çok kendime. Bulutları ikiye gözleriyle ayıran martılar kadar olamadıktan sonra, Tayyibe hocama selamımı illa burada söylemeyi düşünemeyecek kadar soğuklaştım öyleyse yaşamıma. Evet, kış geldi hüznüme, gecenin siyaha yakın tonuyla.
Ne diyeyim. Şair olmanın ne demek olduğunu hiç anlamayacak kadar insanım. Önce insan olmanın ağırlığını taşıyayım hocam. Bu sayfada bana kızabilecek kadar sevdiğinizi bilerek, susuyorum.
hayrola sevgili Hakan? kötü giden bir şeylerin kokusu sinmiş sanki sözlerine...kıyamam sana.... benimkisi sadece bir hatırlatmaydı,bilmeni isterim...azıcık sitem işte!..çünkü;daha sonrasında ileti yazanlara yanıt vermiş, beni atlamıştın...bunu işaretle yazmıştım o iletiyi sana..yoksa seni üzmek gibi bir amacım yoktu. sevgilerimle...
|
|
|
|
|
Hakan Kartal
Girişimci
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #37 : Ocak 14, 2009, 23:25:53 ÖS » |
|
Sevgili Mehmet Saim; Şiir için söyledikleriniz için şiir adına teşekkür ediyorum. Umarım şiir hiç susmaz. Susmasın da...
Tayyibe Hocam, düz sözcükler kuramıyorum, serzenişim hayat adına. Kaldı ki kendimi bile son sıraya oturtacak kadar uzağım kalabalıklara. Şiiri kalabalıklara el sallamak için yazmayacağız belki ama bir şiirle sizi selamlayabiliyorsam, bunun bir cevap olma şıkkını şart görmediğimdendir. Üzülmedim sözlerinize. Şaşırmadım da. Müsterih olun lütfen.
Ölümsüz Dans
Geldiler... çirkin aynaların karmaşasında yılgındı suretleri, kış'tı
Yabancı sonbaharı taşıdılar cüretli parmaklarında
Sakalları karanlık kan'la yıkanmış boğazları
Geldiler...
ad'ları toprağa bağlı uykulu ince bir kar yağıyor ölümlerine kıyımın alfabesi gözbebekleri
Parçalandılar, parçalarının içinde parçalandılar, parçalarının üstünde
Kumru Sanat Temmuz 2007
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ocak 14, 2009, 23:28:09 ÖS Gönderen: Hakan Kartal »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
|
TayyibeAtay
|
 |
« Yanıtla #38 : Ocak 15, 2009, 15:37:43 ÖS » |
|
devrik cümlelere devam o zaman,sevgili Hakan:)))hatta devrilmiş olsun cümleler;belki gökyüzünü daha iyi görürler o zaman...
teşekkür ederim,bana armağan ettiğin şiir için..lakin,benden önce Kumru Sanat kapmış onu...saymıyorum işte!..
evet,her kalabalık başka bireyler barındırır içinde...selam ve sevgiler kalabalıklarına, canKartal...
sana da tabii...öpüyorum...
|
|
|
|
|
Hakan Kartal
Girişimci
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #39 : Ocak 17, 2009, 02:49:32 ÖÖ » |
|
Aşk Uykuda
Gitmeye, yalnızlık düşmesin diye aşk'ı damarında tutan elim büyür zamanı incitemez kan döken dudağın
Gözlerim ölüme son durağın önce deniz yıkılır
Yaz gelir, ıslıklarız şehri sarılmak ışığa vurulur, yaz biter
Sevişme vaktinde gebeyiz içimizde özgür balıklar
Lacivert Sayı:19
|
|
|
|
|
|
Nisa NUR
|
 |
« Yanıtla #40 : Ocak 19, 2009, 15:49:06 ÖS » |
|
"Aşk uykuda" için kutlarım Hakan'ı.
Nisa NUR
|
|
|
|
|
Hakan Kartal
Girişimci
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #41 : Ocak 22, 2009, 01:46:50 ÖÖ » |
|
Deniz'in Türküsü
Su'yun gölgesinde açıyor Günçiçeği denizin bahçesinde uyurken Martılar
Heybeliada 1992
|
|
|
|
|
|
mehmet saim
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #42 : Ocak 22, 2009, 22:04:03 ÖS » |
|
"Su'yun gölgesinde açıyor Günçiçeği denizin bahçesinde uyurken Martılar"
İyi bir şiir girişi olabilir - di. Ama açık yüreklilikle söylemem gerelkirse bitmemiş, anlamca kendini tamamlayamamış iki dize olarak kalmış. Şiirinize olan yakınlığım nedeniyle dile getirmek istedim bunu.
|
|
|
|
|
Hakan Kartal
Girişimci
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #43 : Ocak 23, 2009, 02:39:35 ÖÖ » |
|
Düşüncen için teşekkür ederim Mehmet Saim arkadaşım. Doğru söz etmişsin. Özledim böylesi kelimeleri, bahçemdeki Kiraz ağacını özlediğim gibi.
Selamlar
|
|
|
|
|
|
mehmet saim
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #44 : Ocak 23, 2009, 10:18:31 ÖÖ » |
|
Bu açıkyürekliliğine çok şaşırdım Hakan. (İsminle hitap etmemin sakıncası yoktur umarım.) Neden mi? Ben sakına sakına yazmıştım düşüncemi. Genelde kırgınlığa ya da savunmaya dönüşür gerisi, diye. Estetik bilincin için ben sana teşekkür ederim.
|
|
|
|
|
|