Google Reklamları
DEVRİM ARABALARI
Ötekileriz Kültür Sanat Girişimi Forumu
Şubat 07, 2012, 01:39:03 ÖÖ *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

ANASAYFA ANAFORUM Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: DEVRİM ARABALARI  (Okunma Sayısı 1255 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Komplocu
Berat Kardaş
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« : Ekim 27, 2008, 20:25:44 ÖS »

Özet

Devlet Başkanı Cemal Gürsel tümüyle yerli üretim bir otomobil yapılmasını emreder ve görevin TCDD işletmesine verildiği bildirilir. O gün orada bulunan 23 mühendis bu emri 'Türk insanının makûs talihine karşı bir meydan okuma' olarak algılarlar. En küçük bir tereddüt ya da endişe sergilenmeksizin derhal işe başlanır. Çalışma mekanı olarak Devlet Demiryolları'nın Eskişehir'deki Cer Atölyesi seçilir. Zaman müthiş dardır. Cumhuriyet Bayramı' na kadar yalnızca 130 günü vardır ekibin. Türkiye’nin ilk yerli otomobili olacak eserin adı da konmuştur: “Devrim”.

Özet : http://www.sinemalar.com/film/15159/Devrim-Arabalari/ alınmıştır.

* Devrim-Arabalari-1.jpg (11.26 KB, 150x220 - Gösterim: 77 kez.)
« Son Düzenleme: Ekim 27, 2008, 20:41:47 ÖS Gönderen: Komplocu » Moderatöre Bildir   Kayıtlı

Komplocu Geldi Hanımmm!!! Darma daın... Darma Daın...
Komplocu
Berat Kardaş
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #1 : Ekim 27, 2008, 20:41:15 ÖS »

Devrim arabaları'na kulağım misafir olduğunda ufak beynim hemende nasıl dönüştürdü... Tın tın etti, çınladı bir ses, o ses : 'TANRILARIN ARABALARI'ydı.

Yazarını unuttum. 'Küçücük, ufacıkken, top oynayıp acıkmış'ken, yerde bulduğum bir kitaptı... Sonradan öğrendim, sokaktan arkadaşımınmış. Dini bütün babası, oğlunun (benim arkadaşım oluyor) elinde görür görmez, kızmış, bir ufak şaplağı ensesine yedirirken, gözüm görmesin demiş, o da kuzu kuzu sokağa atmış. Al istersen dedim, hınzır hınzır. Yok ya dedi babam beni yine dövsün diye söylüyon değil mi, dedi.

Aldım okudum... Mısır piramidini mısırlılar yapacak kadar yetenekli değillermiş, logaritma, algomitra bilumum mitraları yetmezmiş, uzaydan amcalar gelmiş yapmışlar türünden fanteziler niye yalan söyliyeyim kafama yattı.

Komplocu, sokak arkadaşlarıyla paylaşımda bulundu. Şu karşı apartumanı varya Kemalin babası yapmamıştır, onun aklı yetmez uzaylılar yapmıştırdan tutun, bak ileride ki çukur varya, o çukuru uzaylılar açmışa kadar renk renk fantezileri yaydım. Kanalizasyon borusu patlamış, ondan çukur açılmış diyen ukelalara, sen tanrıların arabasını okudun mu lan diye soru sordum. Okumamış olduğunu söyleyince, cahil sus o zaman konuşma ben okudum benden iyi mi bileceksin dedim.

Neysem konuyu dağıttık, mevzu Devrim Arabaları'ydı. Mevzuya dönelim.
Moderatöre Bildir   Kayıtlı

Komplocu
Berat Kardaş
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #2 : Ekim 27, 2008, 20:50:48 ÖS »

İdamı

Yüksek Adalet Divanı 9 ay 27 gün süren yargılama süreci sonunda ise 15 kişinin idamına, 31 kişinin ömür boyu hapse mahkum edilmesine karar verdi. Geri kalan 418 sanığa ise 6 ay ile 20 yıl arasında değişen hapis cezaları veya beraat kararı verildi.Cemal Gürsel başkanlığındaki Milli Birlik Komitesi ise Celal Bayar, Adnan Menderes, Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu dışındakilerin idam cezasını affetti. Celal Bayar'ın cezası yaş haddi nedeniyle ömür boyu hapse çevrildi.Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan 16 Eylül 1961, Adnan Menderes ise 17 Eylül 1961'de İmralı Adası'nda öğlen 13:21'de idam edildi. [19]

ABD başkanı Kennedy, Fransa cumhurbaşkanı Charles De Gaulle, Pakistan devlet başkanı Eyüphan, ve İran şahı Rıza Pehlevi idamlardan önce idamların durdurulması için Cemal Gürsel başkanlığındaki Milli Birlik Komitesi'ne defalarca çağrıda bulunmuştur. [20]

17 Eylül 1961'de infazdan hemen de önce lse şunları söylemiştir:[21]

Kimseye dargın değilim. Kırgınlığım yok. Hayata veda etmek üzere olduğum şu anda devletim ve milletime ebedi saadetler dilerim. Bu anda karımı ve çocuklarımı şefkatle anıyorum...

------------
Kaynak : http://tr.wikipedia.org/wiki/Adnan_Menderes

Komplocu
Berat Kardaş
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #3 : Ekim 27, 2008, 21:00:43 ÖS »

DEVRİM ARABALARI'yla 'Türk insanının makûs talihine karşı bir meydan okunur'ken, Adnan Menderes'lerin idamlarıyla neye meydan okunuyordu?...

Devrim Arabaları, 27 Mayıs 1960 darbecilerinden Cemal Gürsel'in talimatıyla 29 Ekim 1961 gününe yetiştirilmeye çabalanırken, Yassıada idam kararını veriyor, 17 Eylül 1961'de Adnan Menderes'erinidam cezası infaz ediliyor. 

Devrim Arabalarının üretimi için çalışanları, emek verenleri, yoktan varedenleri kutlarken... Angry

Komplocu
Berat Kardaş
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #4 : Ekim 27, 2008, 21:04:09 ÖS »

Motoruyla, şaftıyla, lastikleriyle hepten Türk imalatı malzemeler mi kullanıldı? Yohsam dışarıdan ithal parçalarla mı bütünleştirildi?...

Komplocu
Berat Kardaş
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #5 : Ekim 27, 2008, 21:11:02 ÖS »

Olmuştur... Örneğin mi, örnekler çokta; önce, örneklemede hata olmasın, zırhını kuşanayım. Sözüm, Devrim Arabaları'ndan dışarıda, ta uzaklarda... Aman yanlış anlaşılmasın, ümüğüm sıkılmasın.

Adolf Hitler dönemi Almanya'sında askeri teknoloji, uçak muçak sanayi, tıp, gazlı içecekler (pardaon : kimyasallar) ilerlemeler kaydetmiş..

Sovyetler birliği, ABD den sonra ikincil uzay teknolojisi..

Komplocu
Berat Kardaş
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #6 : Ekim 27, 2008, 21:17:10 ÖS »

Devrim Arabalarının senaristi olsaydım, aynı döneme rastgelen iki olayı birikte verirdim. Kan ter içinde Devrim Arabası yapılırken, hataları olsa da bu kadarıda fazla dedirten, kan ter içinde geçmekte olan Yassıada duruşmalarını dönüşümlü yazardım..

hangi mesajla?... Aha şu yarım mesajla : KOYUN CAN DERDİNDE... 

Komplocu
Berat Kardaş
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #7 : Ekim 27, 2008, 21:22:05 ÖS »

Aha bunu da merak ettim. Yeni araba alana, hayırlı olsunla birlikte ne denir? Bişeyler denir işte.
İşte birkaçı:
-Kuyruğu eğri duruyor.
-Kan akıttın mı?
-Direksiyonu, lastiği ters bakıyor
 filan.

'Makus talihi yenen Devrim Arabaları' nın ayaklarına kurban kesilmiş midir? Adetlerimiz, geleneklerimiz, göreneklerimiz yaşatılmış mıdır?...

Kesilmişse, lastiklerine kan sürülmüş müdür?...

Komplocu
Berat Kardaş
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #8 : Ekim 27, 2008, 21:24:26 ÖS »

Devrim Arabaları!
Senin lastiklerinde DARBE ve KAN izleri vaaaaarrrrr!!!...

Komplocu
Berat Kardaş
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #9 : Ekim 27, 2008, 21:25:41 ÖS »

Yukarıdaki lafımı torunsözlerine ekleyip, geleceğe sarkıtmaz mıyım?

Komplocu
Berat Kardaş
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #10 : Ekim 29, 2008, 19:36:19 ÖS »

Mevzu araba olunca, gözlerim arabayla ilgili ne varsa ona kayar oldu. şaşı beş olacam nerdeysem. Bugün (29  ekim 2008) Hürriyetin ara sayfalarında bir yazı gözüme gözüme baktı. Gözüm sulandı, ağzım kurudu. makas aradım, bulamadım, parmaklarım ne güne duruyo dedim, kopardım.. Harfi harfine Aha o yazı :

'Halkın otomobili' VW Hitler'in emriyle kuruldu

VOLKSWAGEN, Almanya'da 1938 yılında tek model halk tipi otomobil üretimi için Adolf Hitler'in emriyle Nasyonel Sosyalist Alman İşçi Partisi tarafından German Auyo Association'a (Alman Otomotiv Birliği) kurduruldu. Şirketin adı, Almanca'da 'halkın otomobili' anlamına gelen Volkswagen olarak belirlendi.

Komplocu
Berat Kardaş
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #11 : Ekim 29, 2008, 19:49:53 ÖS »

Devrim Arabaları'yla ilgili yazılanlara şöyle bir kuşbakışı yaptım. Öven övene, öven övene... Yerenleri gördüm, onlarda ; Prof.Dr.Necmettin Erbakan'da katkı sunmuştu, niye yok diyorlar...

Sağcısı, solcusu, islamcısı, kapitalisti, Kemalisti, Ulusalcısı, şucusu bucusu birleşmiş hep bir ağızdan, Türk milletinin makus talihini yenen Devrim Arabalarını öve öve bitiremiyo...

Kendimi salak hissettim. Annem sürekli der bana; kalabalığın önünde arkasında olma... / toplu taşımalarda ortada ol... / bilen, yapan var mı? diye sorulursa yırtık dondan çıkar gibi olma, bırak yarısı parmak kaldırsın sonra sıra sende olsun/

Anam büyük kadın, işini bilir, bildiğini bana öğretir. Bense öğütlerini arada unutur, keklik gibi düz ovada vaziyetleri yaşar..

Neysem, daha yol yakınken, birkaç cümle daha düzeyim, anam benimle gurur duysun.

Komplocu arabaya karşı değil, teknolojiye karşı değil, yapan kim olursa olsun karşı değil..
Komplocu Hitler'i sevmez ama 'halkın arabası VW'yi sever, parası olsa alır, yolda duran olursa vW olduğuna bakmaz biner. Otostop bilem çeker...

Komplocu, Halkın Arabası'na emek verenlere de, 'Devrim Arabalarını' 150 günde; 29 Ekime kadar yetiştirmek için canla başla çalışan 23 mühendise, teknikerlere de teşekkür eder. Benzin koymayı unutarak yarı yolda kalan otomobile üzülür (içindekine demedim) ve benzin unutkanlarını affeder.

Komplocuya bakmayın, o ne dediğini bilmez.

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!