Google Reklamları
eskİzler - Recep Memiş
Ötekileriz Kültür Sanat Girişimi Forumu
Şubat 07, 2012, 00:59:58 ÖÖ *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

ANASAYFA ANAFORUM Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1] 2 3 4 5 6 ... 37   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: eskİzler - Recep Memiş  (Okunma Sayısı 44348 defa)
0 Üye ve 11 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
recep memis
ÖKS Girişimcisi
Çevrimiçi Çevrimiçi

« : Kasım 09, 2008, 00:10:55 ÖÖ »

SEN/TEZ/GAH

ah bu renkler in içinde
bu gökler
kökler i çin'de
doğ doğum denizler çal kantısı
ısıl cızzzzırdar dilim ah dilim
ol tama su kamış sedd-ül bahirde
gözlerime çekili mildir
is tirit ye meni ya nar incisi
bir an-ı kamildir bu
bana en güzel arma anıdır ki
yalpa vuran ey/yam/açlara
koca tufandan beri bu kaçıncısı
nuhun gemisi kıçında
yitirmiş ağrı yanlarını arar/at gibi
düşürür benlerini oynak kalçalarından
anamın doğum sancısı

Tablo: Asuman Atakuman
« Son Düzenleme: Mayıs 05, 2009, 20:33:14 ÖS Gönderen: recep memis » Moderatöre Bildir   Kayıtlı

"gırnata çığlığına, bir yalan roman yazılır" Recep Memiş
Bahattin YILDIZ
Bahattin Yıldız
Yönetici
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #1 : Kasım 09, 2008, 01:04:18 ÖÖ »

Recep hocam, hoş geldiniz.
Moderatöre Bildir   Kayıtlı
recep memis
ÖKS Girişimcisi
Çevrimiçi Çevrimiçi

« Yanıtla #2 : Kasım 09, 2008, 01:17:54 ÖÖ »

hoş gelişler; hoş görüşlere!...

teşekkür ve sevgilerimle!...

zeyno
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Kasım 09, 2008, 05:34:22 ÖÖ »

Recep Memiş

1973 yılında, Vize/Küçükyayla köy ilkokulundan parasız yatılı sınavını kazanarak; Lise Pansiyonu'na geldim. Ortaokulu üç yıl boyunca taban kuvvetiyle gidip geldiğimiz "Atatürk Ortaokulu"nda okudum. Sonra üç yıl lise,.. Ayşekadın'daki binada 6 yıla yakın kalanlardanım. Bu nedenle "Edirne Lisesi" benim için sadece "Lise" olmanın ötesinde tam bir "aile ocağı" olmuştur.

Asıl olarak, Ayşekadın'daki binada okumama karşın; en eski ve en yeni diyebileceğimiz, şimdiki binanın da yabancısı sayılmam. Çünkü "Atatürk Ortaokulu" eski "Lise" binasının eklentisi niteliğindeki binadaydı. Sanırım hala da öyle,... Okuduğumuz dönem, ülkede siyasallaşmanın lise düzeyine indiği yılları içerdiği için; dönemin rüzgarları karşısında, bütün okullardaki öğrenciler yatay bir kaynaşma eğilimine girmişti. Bu kaynaşma içinde, yakılıncaya kadar "Eğitim Enstitüsü" olarak kullanılan, eski binaya da sıkça girip çıkmıştım.

Söz açılmışken o dönemden biraz sözetmek istiyorum. Benim sınava girdiğim yıllarda "Edirne Lisesi" ülkenin en nitelikli okullarından biriydi. Ancak Lise 1. sınıfa geldiğimizde o kaliteli eğitim kadrosu topluca denecek kadar yoğun bir sürgün operasyonuyla dağıtılmıştı. Bu operasyona karşı dönemin öğrencilerince başlatılan "Boykot" eylemine orta 3 öğrencisi olarak fiilen destek verenlerdenim.

Tabii bu çabalar işe yaramadı,... Tam liseye başladığımız yılda (1976), mevcut kadro tamamen dağıtılarak; eğitimden çok, günün siyasal koşullarında belirli bir kesimin etkinliğini sağlama amaçlı diyebileceğim bir kadrolaşma gerçekleşti,.

Bu kadro üst sınıflardan ümitli olmadığı için, Lise 1. sınıf öğrencilerini kendi eğilimleri doğrultusunda siyasallaştırma programına başladı. Uygulamanın muhatabı olarak; yaklaşık birbuçuk yıl süren bir dönemde, oldukça sıkıntılı günler yaşadık. Öğrencilere yönelik bu uygulamaların farkında olan "Edirne Kamuoyu"nun da baskısı sonucunda yeni bir atamalar zinciri ile sürgüne giden kadro geri geldi. Okul yeniden eski kalitesini yakalamaya yöneldi. Başta Müdürümüz (toprağı bol olsun) "Erdinç Tezgör" olmak üzere; eski kaliteli eğitim düzeyini yeniden üreten kadroyu burada anmamak haksızlık olur kanaatindeyim.

Bu arada bizler; kamuoyu baskısını tetikleyen direncimize; biraz da çocukluğun verdiği uçarılıkla, olduğundan çok fazla anlam yüklemiş ve "herşeye kadir" olduğumuza inanır olmuştuk. Bu hava içinde; "herşeye karşıyız" la özetlenebilecek ruh halimizin ürettiği boykot, forum vs,. eylemliliğin en başındakilerden biri olarak ben de; "sürgün gider, liseli son bir aylarım" türküsünü bestelemek ve diplomayı almak üzere, soluğu "Denizli Lisesi"nde aldım. Davranışlarımızın farkında olduğumuzdan olacak, 'bu sürgün canımı' acıttı dersem yalan olur. Aynı yıl üniversite sınavı için geldiğim Edirne'de gerek "İdari Kadro" gerekse çok sevdiğim "Disiplin Kurulu" üyesi öğretmenlerimizle kucaklaşmayı becebilmiş olmam da bunun ifadesidir.

Diplomamda adı omasa da, ben; hamuru "Edirne Lisesi"nde yoğurulmuş kimliğimle onurlandım. Orada aldığım eğitsel altyapı ile "İstanbul Hukuk Fakültesi"ne girip mezun oldum. Şimdi serbest Avukatlık yapıyorum.

Belki uzunca bir tanıtım yazısı oldu. Ama kendimi tanıtırken "Edirne Lisesi"nin uzun tarihi içinde; tanılık ettiğim sınırlı bir kesite ilişkin, birşeyler aktarmayı da istedim. O yuvanın yalnızca bir "okul" olmanın ötesinde; bütün bir kentle, hatta bölgeyle bütünleştiğini göstermeyi amaçladım.

Bizler böyle bir okulun mezunları olduğumuzun bilinci ile; dayanışmamımızı, okulumuzun misyonunu daha da ileriye taşıyacak düzeye yükseltmek için çaba harcamalıyız. Bu "Forum"un buna katkı sağlayacağını umarak katkı sunan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

------------------------------------------------------------

Kalbim güm güm atıyor şu an..

Eğer buradaki Recep MEMİŞ, yukarıya alıntıladığım Recep MEMİŞ'se... Ses etsin bana..
zeyno
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : Kasım 09, 2008, 05:46:25 ÖÖ »

Hoşgeldiniz Sevgili Recep Memiş,

Heyacandan hoşgeldiniz demeyi unuttum valla. Hem VİZE'li hem Edirne  Lise'li hem de avukat.. Bu yetmemiş üstüne şair mi şair bi de.. Rüyadayım sandım kendimi.. Çimdikledim bi telaş, yemin ederim. Aaa ama bi baktım rüya değil bu gerçek..

Çok ama çok mutlu hissettim bu canımın parçası güzel sitede doya doya tertemiz hava alırken şiirlerle su gibi ekmek gibi tıpkı karnımı doyururmuşum gibi ruhumu doyururken, bir de doğduğum büyüdüğüm ıhlamurlar kokulu havasını soluduğum pınarlarının suyunu içtiğim gözüm VİZE'min bağrından çıkmış bi güzel insan daha görmekten..

Çok heyecanlandım, gözyaşlarımı koyverdim gitsin.. Kalbim güm güm atıyor valla.. Duracak gibi olurken hele bu kalp denen meretin İnsana yaşadığını hissettirmesi ne güzel şeymiş meğer, ne güzel şeymiş..

Smiley zeyno
« Son Düzenleme: Kasım 09, 2008, 05:48:37 ÖÖ Gönderen: zeyno » Moderatöre Bildir   Kayıtlı
zeyno
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : Kasım 09, 2008, 06:20:22 ÖÖ »

Hay hala ses yok. Heyecanım canıma yetmezmiş gibi yanına bir de beklemek kar/dı.. Böylece zaman durdu adeta.. Ama kalbim bu heyecanla durmaz atar da ölmezsem eğer, elde kalan aklımın son kırıntısını korkarım bu kez yitireceğim..

Penceremin pervazına tünemiş alıcı kuşlar benim kadar bekler mi sabrı akla acıkmış... 
TayyibeAtay
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : Kasım 09, 2008, 14:34:12 ÖS »

merhaba sevgili soyka (Recep memiş);

otekileriz'e hoşgeldiniz...sanal alem ne kadar da küçükmüş meğer,bir düğme kadar hem de!..ben sanıyordum ki,uçsuz bucaksızdır bu alem...ne kadar da yanılmışım...

tanıdık,hem de çok sevdik isimlerle karşılaşıyor,yaşadığın sevinci anlatacak söz bulamıyorsun böyle anlarda...şaşırdım işte:))))sevincimden tabii...

nasıl da özlemişim dizelerini..beni kekeleten dizelerini:))))gerçi,senden habersiz okuyordum ben onları,yeminle...ama burada eşgare okuycağım ve kekeleyen yorumlar yazacağım onlara...oh be!..

selam,saygı,sevgiyle dost...
recep memis
ÖKS Girişimcisi
Çevrimiçi Çevrimiçi

« Yanıtla #7 : Kasım 09, 2008, 17:53:20 ÖS »

Merhaba!.. Zeyno Dost;..

Evet ben o Recep Memiş'im hala... Arada sırada da olsa; böyle sıcak karşılanıyor olmaktan memnun ve mutlu... Vize'liyim ve Vize'deyim şu an... Saydığınız o bir sürü geçici sıfat bir yana; aslına rücu faslındayım. Nerde Trak orda bırak/mamak için biraz; Sapartaküs menşei, Agrian kabilesinden bir Trak; Aren markalı Pomak yani.. Ast dağlara rüzgar olmaya döndüm... Ve bugün, hatlarda bakım onarım çalışması nedeniyle elektikler kesikti  buralarda, az önceye kadar... Özür niyetine kabul edin bu notu lütfen!.. gecikmişliğime...

Sevgilerimle!...
« Son Düzenleme: Kasım 09, 2008, 18:16:25 ÖS Gönderen: recep memis » Moderatöre Bildir   Kayıtlı

recep memis
ÖKS Girişimcisi
Çevrimiçi Çevrimiçi

« Yanıtla #8 : Kasım 09, 2008, 18:11:56 ÖS »

Merhaba Hocam!..

bir tay gibi
(t)uzaklardan sekerek
"geldim işte!.."
böğürtlen reçeli getirdim size
düşizleri, arta kalan
soy/ka'lıklardan

KAPİNA'YA PESNA*

alçacık ağaççık  kapina
geldi dayandı kapıma
pıtır pıtır meme ucu mor/kara
baksana diyor tadıma

baksam mı acaba
nasıl bakayım
dikeni de batıyor etime

alçacık ağaççık  kapina
boyamış dudağını kapkara
salıvermiş saçını  da rüzgara
kışkırtıp duruyor maskara

sarsam mı acaba
nasıl sarayım
dikeni de batıyor etime

alçacık ağaççık  kapina
gizlice sokulmuş odama
sağaltırım sayrıları unutma
al beni diyor yatağına

alsam mı acaba
nasıl alayım
dikeni de batıyor etime

alçacık ağaççık  kapina
bayıldım kekremsi tadına
boyadı yüzümü de rujuna
örtündü bedenim saçlarına

kovsam mı acaba
nasıl kovayım
dikeni de kaynadı etime

« Son Düzenleme: Kasım 09, 2008, 18:17:34 ÖS Gönderen: recep memis » Moderatöre Bildir   Kayıtlı

zeyno
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #9 : Kasım 09, 2008, 18:54:24 ÖS »

Çok memnun oldum sizi burada, aramızda görmekten Sevgili Recep Memiş. Tekrar hoşgeldiniz.

Selamlar, sevgiler, saygılar.
Sanat Dedektifi
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #10 : Kasım 10, 2008, 12:33:50 ÖS »

SÖZCÜKLERİ PARÇALAMAK:

Şiir iklimimizde çiçekleşen yüzlerce şair arasından ismini belirgin kılmanın yöntemi üzerine kafa yorar şairler: Yapılmışlardan farklısını ortaya koyabilmek için çeşitli teknikler geliştirirler, daha doğrusu bunu başaranlar fark edilmek noktasında avantaj edinirler. Recep MEMİŞ şiirlerini irdelediğimizde bu çabayı görürüz. O, apostroflarla sözcükleri parçalayarak anlama yanal anlamlar yüklemiş. Katmanlı anlam oluşturmuş. Bu tarz denemelerin  başarılı örneklerini veren Kaplan KOZANOĞLU var bir de Ötekileriz’de. Recep MEMİŞ’i de başarılı buldum. Ancak aşırı apostrof  kullanımı şiiri kekemeleştiriyor. Bu noktada biraz esnek olması, denge kurması şiiri adına iyi olur düşüncesindeyim.

Başarılar dilerim.

Zehra YENİCE
Şeyda GÜNEŞ
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #11 : Kasım 10, 2008, 17:11:25 ÖS »

Recep MEMİŞ, hoşgeldiniz. Nice opaylaşımlara. Şiirle.

Şeyda GÜNEŞ
yaprakunvar
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #12 : Kasım 10, 2008, 20:55:50 ÖS »

Hoş geldiniz...

gölgem kan kaybediyor temmuz ü?üyorum...
ayse
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #13 : Kasım 11, 2008, 00:18:26 ÖÖ »

Şiir hepimizin ortak dünyası.

Hoş geldiniz.

buradan dörtnala geçti ac?lar?m?z
recep memis
ÖKS Girişimcisi
Çevrimiçi Çevrimiçi

« Yanıtla #14 : Kasım 11, 2008, 12:45:41 ÖS »

Sevgili "Şeyda Güneş", "yaprakünvar" ve "ayşe" dostlar; şiir gibi nice paylaşımlara...

Sevgi ve saygı ile...

Sayfa: [1] 2 3 4 5 6 ... 37   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!