|
Nisa NUR
|
 |
« Yanıtla #390 : Ocak 13, 2010, 16:03:50 ÖS » |
|
Recep MEMİŞ şiirlerinde gündemden izdüşümler de görebiliyoruz kimileyin. Ama bunu şiir dilinden uzaklaşmadan ince bir anlayışla yapıyor...
|
|
|
|
|
|
recep memis
|
 |
« Yanıtla #391 : Ocak 14, 2010, 21:11:26 ÖS » |
|
dilinden bal damlıyor sevgili nisa... "ince bir anlayış"; geldim, bunu da gördüm diyerek, emeğin hakkını veren eylemi tam tamlıyor gerçekte...
daha kekelenecek sözceler var önümde biliyorum. belki hiç var olmayacak bir gelecekte, sizlere; duru bir dilden damlayan ses ve anlam öbeklerinden oluşmuş recepçeler sunabilmeyi umuyorum. fakirin ekmeği bu, ölmediği sürece...
teşekkür ediyorum.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ocak 14, 2010, 21:13:39 ÖS Gönderen: recep memis »
|
Moderatöre Bildir
|
"gırnata çığlığına, bir yalan roman yazılır" Recep Memiş
|
|
|
|
recep memis
|
 |
« Yanıtla #392 : Ocak 15, 2010, 01:20:39 ÖÖ » |
|
OKUDUKNAMELER - 62
ADINI SEN KOY
soy ki süt/ak-sın ana soyundan göğüsler kır bacı söğüt yaprağı saçına düşmüş kar tanesidir iki yakan bağ bozumu
açtığın boynunu vur üzümler sağılsın asmalarında yaşamak dediğin sevdadır esrarlı
tüt düğünler için için ger/değine değine bir çocuk ağlaması temmuzlar unuttuğun ciğerlerinde bir dumanaltı
adını sen koy "y aşı yorum" diyerek içinden geçtiğimiz bu rüzgar cümlesinin
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Nisan 02, 2010, 10:57:46 ÖÖ Gönderen: recep memis »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
|
recep memis
|
 |
« Yanıtla #393 : Ocak 15, 2010, 13:29:33 ÖS » |
|
ÖLÜN/DÜĞÜM
gözlerimi kap adım kap alı kapıl ara gözüm aydınlar ölsün dink dirildik dizildik sayfalara çözüldük ölün düğüm kulaklarım küpeli saksılara cam güzelim vurdular asmadılar asılan isa'ydı manisada çarmıha dur madı mak simde dans bittin beni yangınlara yar bu romans bitmesin miydi daha sa çın uzar lüle güle geceler dost bağını taru mar heceler gül/bül sus bu kus kus faslını ki yahşi yoğurdun döl kan alım dil ovası kız ardı tek fur beni al aşağı sus adım suya hey ney lüfer çık ar adım in imden bir sarm aşık yüreğimi y an ar ki y am acında solar ellerim seni
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ocak 16, 2010, 02:05:35 ÖÖ Gönderen: recep memis »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
|
recep memis
|
 |
« Yanıtla #394 : Ocak 17, 2010, 21:49:43 ÖS » |
|
EDİRNE'MİZE AĞIT
ateşin üstünde zaç zaaaaaaçın üzre çın ki yele es tiklerince tam tamlanır gide gele semer/kaş tetiklerden tiklere bre savulcu sıkılsın garezlerin ez berimiz yıkıl/sındı böylece
şartlı refleks orkestrası bir spazmoz konçertosu çalıyor eşekçeler faslındayız
abra kadabra
selim sesler dinle/meye alışkın kul/ağımıza kurşun her kuruşun hakkını vererek dökülüyor
köprülerin gözleri kör maritsa gölgesinden vurulmuş minareleri yolunmuş yaban elden bu kuşkonmaz çiçekleri çüştürülmüş üstüne güzelim şehrimizin
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ocak 09, 2011, 00:05:53 ÖÖ Gönderen: recep memis »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
Zeki Karaaslan
Girişimci
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #395 : Ocak 18, 2010, 11:31:17 ÖÖ » |
|
Evet, Recep MEMİŞ şiirlerinde dilin sınırlarını zorluyor. Zaten şiir de böyle bir şey ister...
|
|
|
|
|
|
recep memis
|
 |
« Yanıtla #396 : Ocak 19, 2010, 02:09:18 ÖÖ » |
|
göğ/süm-en altında cılız kanatlarını çırpıyor çalıkuşu...
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ocak 19, 2010, 02:38:59 ÖÖ Gönderen: recep memis »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
|
recep memis
|
 |
« Yanıtla #397 : Ocak 20, 2010, 12:12:35 ÖS » |
|
TAKINTILAR
ciğer sarma sar kuzu melemesi, santralcı kız ve kesif bir duman kokusu üzerine
çine kopçası çıkmış çene suyundan agresif agrafların kumsala o ya/lanan dalgalara nazire kız oğlan kızmış bir orman -yılmayan alınmasın üstüne ben etmedim- masif santral dağlarındaki yılan kütüklere tükürdü kızgınlığını tutuşmuş muş saçlarımı hey loooo yanıbaşım yanıyor
ber rus coni nin mor gözü nerem ize bakıyor
kı tır tıllar basınca katır tırnaklarımı delimin ucuna dolamaların böğğğğğğğğğğğğğ cek cek çek tekerlekler altında ezildiğim -dir eksiyon anksiyetesi ve ötesi yakınsaklara dolar dölüm dilim-de-lir/a pa pa ra (di) se tam ol ki bir papaz duasıdır ecu manik en damlardan ha vale geçiriyor nasıl da ama öfff ke tenler içersine ko ton ton kurmay çavuş gaglarıyla geçer geçmişimize özü al desem alma yan ak'l ı sıra yan ağlara takılmış bi gözü mor ara bacı
ağrıyı mı kesecekmiş haritalardan kirazlı yalıda öptüğüm dudak yarımcalanır çimde derdin der ince sesi demokraaasi beşiğini sallayan kaptan dur maneviyat meselesi bu yahyalar karışmasın zengin olan karundur bayram başa gelince hani akil emcesi tutmuştu at yularını koyverin düşseydi ölücü başı
kart postallar da çekilsin köşe başından üstümüze kar yağacak çocuklar
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Şubat 08, 2010, 23:10:03 ÖS Gönderen: recep memis »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
Berrak BEHRAMOĞLU
ÖKS Girişimcisi

|
 |
« Yanıtla #398 : Ocak 22, 2010, 12:26:49 ÖS » |
|
Recep MEMİŞ şiirlerinde, şiirimizde pek ratlanılmayan bir "humor" var.
|
|
|
|
|
|
recep memis
|
 |
« Yanıtla #399 : Ocak 24, 2010, 17:34:47 ÖS » |
|
HUUUUU MOR GÖZLERİM İÇİN
tufanlar öncesine turfan'da gül düğüm deniz köklerimiz içine mayalan maya kal inkalar arasında kalırdık ne çin pir amitler söyledi ki biz tarihe dal durulan türkülerden bile MUtebermişiz
dolama dolamayı al kollarına akineton bombası ki nev zuhur tanrıların huzuruna teklendikleri ko medyalar ol sun diye yukarı n ilde musa biliyor ama nasıl da-na-sıl çok sonRAlar ağlamıştık
su yunan ayaklarına haş haş papilerini giyinmeden ika rus tanrı bile bilmiyordu vel hasıl önce gülmek vardı dedi papi rus kuşları kon durmayın elma ağaçlarına ağlamayı tanrı öğretti bize
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Şubat 08, 2010, 23:11:44 ÖS Gönderen: recep memis »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
|
recep memis
|
 |
« Yanıtla #400 : Ocak 28, 2010, 23:15:00 ÖS » |
|
DAR BE iğ nesini kıralım ki-bir daha akmasın bal- yoz kovanlarından eşekarılarının
en damlasın çem kirli burunlarından zat-ı muhterem koca efendilerin sivilceleri
bu dünya bize dar be çocuklar
gen- işleyelim şimdi mey danlara
al- çalsın yüzlerine türkülerimiz
men dile oya
üç genler çizelim raks eden çiçeklerden yağsın kar yola
karanfil gözlerimiz düş- ensin an tenlerin üstüne yeni bir dünya
ayşe teyzesiii cırt lağımlar üstünü ört pembe yaz çarşaflara su sesi çınlayalım
gelin kızlar oğlanlar
dar beli matkap gibi sür- ahileri gözlerine sokalım çamaşır günü
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ocak 31, 2010, 23:40:36 ÖS Gönderen: recep memis »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
|
recep memis
|
 |
« Yanıtla #401 : Şubat 03, 2010, 16:25:55 ÖS » |
|
İZO LOSYON
izo losyon dokusuna sarım saklanmış cırt lağım dökülüyor kanalizasyona mezat salonlarından kahverengi sabahlara uyanıyoruz kurt uluyor dolu n ayda na nayda şu bat tığımız güneş doğan öz/ümüz gibi gözleri n içine dalıp çıkıyor u mumcular şavkıtıyor kanını bir eysel çapulların resmi dalgalı yapay dalga boylarıyla süt limanlarda martılar uçuşurken eylüle doğru güç bir fil im geçiyor konserva duvarlara sat bir sat iki sat üç manda pastırması satıyor çığırt kanlar dümende bir alabalık tutsa deniz fenerini ne çıkar ki çıkarların üstü ne seyr e derken uyduların dansını şeri atlar üstüne bin dirilmiş kalabalık
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Şubat 05, 2010, 00:18:07 ÖÖ Gönderen: recep memis »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
|
recep memis
|
 |
« Yanıtla #402 : Şubat 03, 2010, 17:13:07 ÖS » |
|
HAY DE AŞIYA
kaza süsü demiş ya üstat mor çiğdemler üstüne yağan kar süssüz bir kazığa bağladı yazı ayazın kemiğe işledi özü sözü bölen ortasından iki satır biraz polen ök sürünce ıhlamur dil(l)endiydik yeni cami zannedip katedralleri bağı şıklık bir tür ban al hep o tek bir allaha emanet cüz damlar üzre fek etmişiz en fekte yerimizi garip garip gülümsüyor domuzlar oldu da bitti maşallah be çocuklar geçirmişiz d işimizi karşıya
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Şubat 07, 2010, 13:46:39 ÖS Gönderen: recep memis »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
|
HBozkurt
|
 |
« Yanıtla #403 : Şubat 05, 2010, 21:34:02 ÖS » |
|
söz dizimi
ve yaratımı
dilbazı
sevgili Recep
bir harikasın şiirlerini zevkle takip diyorum
yüreğin olduğu gibi..duyarlı
sevda aşılı
gene tik
kutlarım
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Şubat 05, 2010, 21:34:36 ÖS Gönderen: HBozkurt »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
|
recep memis
|
 |
« Yanıtla #404 : Şubat 07, 2010, 13:04:14 ÖS » |
|
dolanır dil bazı bazı gene tiklenir yarem aslı gibi kaç pareye ifrazı mümkün ha bu diyar be kirlenmiş sevdaya dil ekçeler dizilseydim bi tün gün
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Şubat 07, 2010, 13:08:18 ÖS Gönderen: recep memis »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|