|
sedef Kandemir
|
 |
« Yanıtla #405 : Şubat 08, 2010, 00:12:21 ÖÖ » |
|
Ben de kutluyorum... Sevgiyle kal Recep Memiş 
|
"Çalmadan, ç?rpmadan bize ekme?imizi verenleri aç, bizi giydirenleri donsuz b?rakmadan ya?amak istemek bu kadar güç, bu kadar mihnetli, hatta bu kadar tehlikeli mi olmal? idi". -Sabahattin Ali-
|
|
|
|
recep memis
|
 |
« Yanıtla #406 : Şubat 08, 2010, 17:05:17 ÖS » |
|
kal olalım sevgiyle hep...
|
"gırnata çığlığına, bir yalan roman yazılır" Recep Memiş
|
|
|
|
recep memis
|
 |
« Yanıtla #407 : Şubat 10, 2010, 00:40:59 ÖÖ » |
|
SEVGİLİHERGÜNÜM
kime bak kaldım iç ince tez/gah altı süz me rak ı koma ko ma üstü me her günüm sevgililer öptüğüm şişelerde aşk kaç paralıktı bir başıma ağrısın san al dı ki sün net çi an teni susuzluğum ki tortu su bir çocuk boncuk boncuk ter tüt düğün yapraklara rüzgar fısıltısıyım ni kot in am ip ha de nazın dı fosfat pro statik enerji kahve falım ta rahime tüter ot por selen fin can bıyığım bor sa da his sime ki lot göz bağlarım serap küpü dört ayaklı martı m ısın ak şamdan a mum direk damda çığ lık arası iki yür ek iz perde siz Fa Sol kimi kime anlatırdı cenaze törenimde o pamuk kozası sürtüğü ne diyordu ama ne dersiii kimin derdi ve kimi gerdi her şeyciğim veresi dolum yağmurum karım ne yazılır sandın sen mezar taşıma çince koca bir ömür kime bak kaldım ben iç ince koma koma üstü me her günüm sevgililer
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Şubat 11, 2010, 20:34:16 ÖS Gönderen: recep memis »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
|
recep memis
|
 |
« Yanıtla #408 : Şubat 13, 2010, 01:24:07 ÖÖ » |
|
İKİ DAMLA YAŞ FARKI
sek senlere sekip düştüm bu gece aybeyaz gelinliğin gül üşüyordu göz ucunda ara bozucu iki damla yaş farkı gördüm
sek senlere sekip düştüm bu gece ol beyaz sera-ba-har-lanmış göğsünde şıra şıra üzümlere sür/ahi boynum kuldan inceydi kesin
taptuklarım eski dinlerden beri nafile namazı kılmaz bilirdim yanılgın yangınlarda gözlerin oysa gün eşi yordu bugün
eskiden olsa kaçardım dokunsan dok sanarak yüzer yüzünde gemi dumanı açardım durdum sordum halin nicedir çocuk
ay/yaşlanmış bulutlardım vurdum yüzüne kördüm yağmur sağaldım şimdi köz ucunda yıl durumdan yara bozucu iki damla yaş farkı gördüm
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Şubat 13, 2010, 02:27:14 ÖÖ Gönderen: recep memis »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
|
recep memis
|
 |
« Yanıtla #409 : Şubat 16, 2010, 01:38:53 ÖÖ » |
|
SOKAK KAPISI
dişlerinin arasından sırıtır hınzır hınzır son yemeğin hatırası hazır durur masasında leblebi tası kadehinde rakısı
yapışır dudağına müşkül bir eda ile emilir pofur pofur efkar dağıtmalara tamponlu cigarası
izmariti öldürmeden beklenmedik bir misafir belirir dile sürtünür meret ele güne karşı şişinerek sönerek hayasızca gerinir ciklet
bitmiyor ki bununla fasıl çay kahve limonata ve bilcümle meşrubata eklenerek su kaşla göz arasında anlaşılmaz hiç nasıl akışır boğazına sanki çocuk uykusu
neme gerek dese birgün ne mümkün
hani düşse gölgesi bahçeye vidanjörün hatırı kalır diye değil açılır imrenerek
ağız değil seninkisi azizim sokak kapısı mübarek
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Şubat 16, 2010, 01:45:26 ÖÖ Gönderen: recep memis »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
|
recep memis
|
 |
« Yanıtla #410 : Şubat 16, 2010, 22:52:55 ÖS » |
|
|
|
|
|
|
recep memis
|
 |
« Yanıtla #411 : Şubat 17, 2010, 16:21:09 ÖS » |
|
GÜNEŞ YARASI
sınav sonrası bir akşam süleymaniye'de arama isim benzemesi gibi benzer sana aşkın doruğundaki humma
sirenler çalınır kulaklarıma çığlıkların muamma hiç kırılmış kelepçeler aklımı çeler kapanırım o dama
manyetonun tellerine düşler mi konar kolların-da/yandığım ellerine verme beni dilim dolaşır
kurulur kapanır ışık hızına devreler gökyüzlerin donuklaşır bir güneş yarasına dereler hüzün taşır
|
|
|
|
|
recep memis
|
 |
« Yanıtla #412 : Şubat 17, 2010, 22:27:44 ÖS » |
|
GENLERİME SORULAR
er zin cana sormuşlar gen etik nedir
kuş kuyuda guguklar mı ben bile mem çocuklar murat suyun akıntı/sı- fır/ata ha burda bir bilen vardı çemkirik ben ağlarım imdi gülen er zoruma sorsunlar demiş
don üşüyor na merdane geceye amerikan dilberi bu dön/dürük dansediyor ki-bar/dadır üstelik süt geninde barut yanığı
er zoruma sormuşlar demiş mevla ne bilir dönenler deniz
üstümüze çöken pati şahane dün yalama d'olan ho varda düşlerini yed'emine bir akıp sor mayın a ur yanları çatladı
varlığımız yokluğuna ar- magan olsun an karada yan duvara üç genler çiziktiren gen etiği değişik organizmalar kaşla göz arasına or gazım dalar
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Mart 10, 2010, 15:54:45 ÖS Gönderen: recep memis »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
|
HBozkurt
|
 |
« Yanıtla #413 : Şubat 21, 2010, 16:58:46 ÖS » |
|
etiği bozuk bir cümlenin ahvaliyiz şen ola bayramımız şen ola
şiirin raksı dizelerde böyle olur..paramparça can suyundan geçerse ortalık toza duman
sevgi selam ile
|
|
|
|
|
|
recep memis
|
 |
« Yanıtla #414 : Şubat 22, 2010, 17:13:58 ÖS » |
|
ETİK ET
etik etler sökülüyor iskele tinden al manca pişiriyor gemide bir it alyan fi(i)li kanda bir gün ahçı takılıyor nazlı ol taya terle memiş donundan ılıcak mı ılıcak köpükler saçılıyor ahta pot kırılıyor başka başka kollarda şaşırmış pusulayı besbelli ah yerine oh çekiyor ağlardan açılmış güverte ertesinde med yaya yürüyor görmüyor haspa acı biber soslayan kim diline gözlerine ayna çürüğü süren akşam sefası olsun bir beyin salatası ortalık yerde limanda bi gü ruh beyler sofrası kurmuş sıkılmış can suyumuz içelecek bu akşam
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Aralık 22, 2010, 00:13:44 ÖÖ Gönderen: recep memis »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
|
recep memis
|
 |
« Yanıtla #415 : Mart 02, 2010, 22:22:59 ÖS » |
|
KAH KAH A BUS -resimleri sivilceleriyle birlikte bütün darbeciler yargılansın- çok/no/lojistik ölümler enstitüsünde koma vakti tuzlu suda tabanlara fal aka ki fal bakardı penceresinden kap kara kol/larına cellatların saksı düşürmediği zamanlarda kozmik oda
kırılan kıç kanadına dokunmuş martı ya da dolu deli sardunyanın kim sessiz çığlıklarından boşalmış saç yaprakları bı-rakın rol yapmayı sokaklarda rap rap-lı fasıl hay kırılan umutlardan yana yanan eylüldü velhasıl
ve kart postallar altına düşmüş ad resim kadar resmiydi kefenleri ölülerin
biz li seliydik akıyorduk fır çalardan üni ver sit elimde yağlı boya ömrüm duvarda slogan peki peki anlamadan daha biliyordu fikret abi rüyaydı çektiğimiz sudan:
"rüya kahır rüya zindan"
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Mart 03, 2010, 19:21:18 ÖS Gönderen: recep memis »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
|
HBozkurt
|
 |
« Yanıtla #416 : Mart 09, 2010, 00:00:37 ÖÖ » |
|
duyarlı bir o kadar hassas neşeli paliandrik kah kah a bus
evet yargılansın ..tümümüz..kabahatin büyüğü bizde ya sevgi selamlarımla
|
|
|
|
|
|
Nisa NUR
|
 |
« Yanıtla #417 : Mart 10, 2010, 15:33:18 ÖS » |
|
Recep MEMİŞ farklı bir şiirin izini sürüyor, öteki şiirlere yüreğini açmış. Alışılmışın dışına taşan bir şair o. Kutlarım.
|
|
|
|
|
|
recep memis
|
 |
« Yanıtla #418 : Mart 10, 2010, 15:48:10 ÖS » |
|
ÖZ LEŞ TİRİ
herkes yersiz yerinde ağırlaşmış müebbet bize dair bu öyküde hayatı idam/e derdinde biz deniz tutmuş ellerinden güvertelerde çakma kama-rot/başı yeni bir güne drama tiklenmek için bacağından vurulmaya teşni tekerleksiz sandalyeyiz omurgasız bu gemi/de deniz analarına ağ/dalı bir iskelet kaba hatlarıyla işte mesele bundan ibaret
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Mart 10, 2010, 16:25:42 ÖS Gönderen: recep memis »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
|
recep memis
|
 |
« Yanıtla #419 : Mart 10, 2010, 16:14:31 ÖS » |
|
NİSA NUR'A
nisa'n yağmurudur bu önc/esine karbeyaz saçlarımın o/nur'u
hintli bir hindi gibi kabartır toprağımı
vurgu'n yediğim ekmek ok-ya-nus/ya-nın bu/son rüzgarlarından hey kelime dökülen bereket...
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Mart 10, 2010, 16:31:04 ÖS Gönderen: recep memis »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|