|
recep memis
|
 |
« Yanıtla #420 : Mart 15, 2010, 15:31:23 ÖS » |
|
HAY KIR IŞIĞIM-hiç kimse alınmasın üstü satılık değil- sözcükleri esir aldım sanıyor biri ku ku leta (k)arasından ku klux klan e dağları ha çan çalar per siçan'a pür duman salınır ay yam açlarına liga liga hey indi bir hindi şimdi hindi çin bağlarından ses veriyor elin oğlu gir içeri gir içeri demine: glu glu glu sarı humma kılıklı uy ku ardı yan mapus damlarından fir ari bir ürkü san ki hay kır ışığım uş şaki makamında çınla mak anda sen zam anda ters yüze dur ser seril has dur desem anlamazsın ki yen içeri kıllıklı adam canımdan özge bir can açsa şimdi yüreğime pat pat ya sana mı sorcam ulan hastır git ordan
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Temmuz 21, 2011, 23:39:39 ÖS Gönderen: recep memis »
|
Moderatöre Bildir
|
"gırnata çığlığına, bir yalan roman yazılır" Recep Memiş
|
|
|
|
sedef Kandemir
|
 |
« Yanıtla #421 : Mart 16, 2010, 19:24:28 ÖS » |
|
Gündem böyle efendim  açılım üstüne açılım sağlıyorlar, tükenesiceler... Sevgiler...
|
"Çalmadan, ç?rpmadan bize ekme?imizi verenleri aç, bizi giydirenleri donsuz b?rakmadan ya?amak istemek bu kadar güç, bu kadar mihnetli, hatta bu kadar tehlikeli mi olmal? idi". -Sabahattin Ali-
|
|
|
|
recep memis
|
 |
« Yanıtla #422 : Mart 17, 2010, 22:33:16 ÖS » |
|
AÇ ILIM
çarşaf çarşaf kan içindedir ay ışır acılara gözleri gelinlerin ilk gecelerde
hapishane avlusunda çocuklar sek sekemez prangalı ayakları halepçeye çanak çömlek çağrısı karanlığın
gırnata çığlığına bir yalan roman yazılır
ülkem devasa bir mezarlık kuşların cenaze töreninde
ölüler hey indirin aminlerden ellerinizi imamın dudakları düşlerini gizliyor riyakar bir duadır gülüşleri tespih çekişi küfür ekşimiş yalandır rahmet ekişi
bulutlar perde perde hayatın kıpraştığı her yerde aç ılır şems iye ki ışkınlarından vurur külüm közüne insanların o yalancı mum/yalar yine sol durur yüzümüzü
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Kasım 01, 2010, 16:40:37 ÖS Gönderen: recep memis »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
|
recep memis
|
 |
« Yanıtla #423 : Mart 20, 2010, 17:15:16 ÖS » |
|
SOY TARA
soy tara diyorsun bana soymadan tarasam olmaz mı
dilim sürçmüş ya sür çürük yanlarına kıyamamışmış haspa oralarına ağda yapmaya
bakın şimdi siz hele amerikan filmlerinden şıp deyip düşmüş bu sar ışın güz ele boşa gitmesin diye verdiği para çekmesin mi ağ dayı lepiska saçlarına
ah be güzelim lolipop şeker demedi mi ki sana hiç kim seçikler o kılsız başın cezasını bacak ağrası çeker
soy tara diyorsun şimdi bana haklısın tabiiy soymadan tarasam olmazmış
elimde makas pense doktorculuk oynuyorduk eskiden senlerinle biz nedense
sen beni ama berber mi sandın
benim de var elbette elim ayağım hey besine salınan şimşir tarağım her bir şeyciğim tas tamam yani
yalnız birazcık aile sağlığıma dokunur hamam sen çareyi başka kapıda ara ben soyamam seni anam tarayamam
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Kasım 01, 2010, 16:43:20 ÖS Gönderen: recep memis »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
|
zeyno
|
 |
« Yanıtla #424 : Mart 27, 2010, 04:54:50 ÖÖ » |
|
demlenmemeye ne zaman nıyet edecek olsam bıtıyor mu bıtıyor bır nılufer upuzun ırmagında huznumun
agzı naneli anason kokan.....
hadi gel dayan, sallanarak gezınır sazlarını bogarken su altı bır gam
|
|
|
|
|
|
recep memis
|
 |
« Yanıtla #425 : Mart 27, 2010, 17:13:38 ÖS » |
|
OY NAMA ŞIKIDIM
-gel düğün i çündür eksik ölçü trakya karşılaması-
uzundur hüznün akşamları nile fer yansın gözlerimiz okşanlar sürüncesi ellerine düşen kalem elemdendir
çöle kar yağsın gölgesi deniz kumullar yutalım dilemdendir yaşardık/ların hatrı i çün ana son çığlık ölümdendir
oy akciğer yangısına yandığım gelmişlerin başı için ilikler süz gecine köprücük kemiğimden geçtim
bilirim ki kış kondurmaz har dalına gön dereyim bu bahar ay çiçeği gülümdendir
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Mart 29, 2010, 18:25:26 ÖS Gönderen: recep memis »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
|
recep memis
|
 |
« Yanıtla #426 : Mart 30, 2010, 13:52:50 ÖS » |
|
Y ÜRÜMEK
sun durması kırık ara ba(ğ)lara bir soluk benzin gün a h ı yar kokusu
sırlarının kusursuz tortusu bu aynadaki yalnızlığın bir berrak su içimi biliyorsun
usul yürü lambayı hafifçe kısarak iki n cinle bu sohbetin içine bırak beni
şafak kızıl soğuk zaman ağar göğe gözlerin gel incik boncuk kır mızıla gecenin bah(t)çesini bir soluk nar gele marpuçlara
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Mart 30, 2010, 14:48:17 ÖS Gönderen: recep memis »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
|
recep memis
|
 |
« Yanıtla #427 : Nisan 02, 2010, 11:00:42 ÖÖ » |
|
OKUDUKNAMELER - 63
usta işi us'ta kalır efendim; "hicran-i sözler"* kervanı patika'larda... anla/tamam, nasıl da müthiş:
"yuvasız gamzelerine mühürle beni-şirvan"
* Hicran-i Sözler / Zeki Karaaslan / patika 68
|
|
|
|
|
HBozkurt
|
 |
« Yanıtla #428 : Nisan 02, 2010, 21:59:53 ÖS » |
|
bu ne güzel dizeler böyle Recep dost..akar akar büyülendim son dörtlüğünde bir çıkarma altında şiir bombardımanı..dağıldım nasıl toplanacağım..bilmem..Zeki ustama sormam gerek selam sevgimle
|
|
|
|
|
|
recep memis
|
 |
« Yanıtla #429 : Nisan 03, 2010, 11:02:01 ÖÖ » |
|
ŞAİRE RE(CE)PLİKhüseyin bozkurt'a şiir yaz(a)madığımı hala bilebilecek kadar eski bir eskizciyim üstat duvarlara fır/çalar vuruyorum aritmik çığlıkların soykası kasığımda sol ga sol der in sancı anal bir firarın ardına düştüm varlığım yokluklara armağan duyulmasaklara saklanmış bağırsak gazı cırt/lağımı taşıyacak bir kanal arıyorum enlerini diliyorum dilimde dilim dilim sayfama düşenlerin burunlarına süzgeç kulaklarına direnç yüreklerine sabır bağışlasın tanrı yaratmak sanrılarından kurtulup biraz can almaya yorulmuş o afacan hali ile uykuya durduğu zaman kendini kuran bir saat oluruz belki bir çamur kırıntısı alıp eski izlerden sürdüğümüz akşam sefası olur yaşamaya tutuşmuş alkor halinde yanan yüreklere bir serinlik molası
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Nisan 03, 2010, 11:38:36 ÖÖ Gönderen: recep memis »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
|
recep memis
|
 |
« Yanıtla #430 : Nisan 03, 2010, 11:12:47 ÖÖ » |
|
SEBAHATTİN ALİ ÇATAĞI "başım dağ saçlarım kardır"
sazara köyü üsküp kırklareli hey beni bu güzelim yamaçlara arkadan vuran sesimi rüzgara salan hey çobanın sakalına saklanan pire kılıklı zavallı adam insanlığın yüz karası alçağı maskarası bilir misin ki sen saplarken bıçağı yakalamıştı çağı yazarak adımı orta yerine yüreğinde rüzgarın en serini en derini dağların o sazara çatağı bağrına gömdüğün ölü bencileyin bir diri şimdi istrancalarda bir orman gülü sebahattin ali tuttu elimden kırkların eli su verdi güle kırklara saldı beni türküler ile
____________________________________________ SEBAHATTİN ALİ
25 Subat 1907 tarihinde, bugün Yunanistan sinirlari içindeki Gümülcine kazasi Egridere köyünde dogdu. Ögrenimini Balikesir ve Istanbul Muallim Mekteplerinde yaptiktan sonra Yozgat’ta ögretmenlige basladi. Kazandigi sinavla gittigi Almanya’da Postdam ve Berlin’de ögrenim gördü. Dönüsünde çesitli okullarda ögretmenlik, Devlet Konservatuvari’nda dramaturgluk yapti. 1931 yilinda bölücü propaganda yaptigi ihbari üzerine 3 ay tutuklu kaldi. Görevine döndükten bir süre sonra tekrar tutuklandi, yargilandi ve mahkum edildi. Cumhuriyetin 10. Yili nedeniyle çikan aftan yararlanarak saliverildi. Çesitli resmi kuruluslarda 1945 yilina kadar çalisti. Issiz kaldigi bir dönemde Aziz Nesin ile birlikte Marko Pasa’yi ve onun devami olan mizah dergilerini çikardi. Bu dergilerdeki yazilarinda, yayin yoluyla hakaret ettigi saviyla yargilandi ve mahkum oldu. 2 Nisan 1948’de yurt disinda çikmak için anlastigi, kendisine kilavuzluk yapan Ali Ertekin tarafindan, Bulgaristan siniri yakinlarinda Sazara köyü civarindaki ormanda öldürüldü. Siirler, hikâyeler, romanlar yazdi, çeviriler yapti. Ilk yazilari Balikesir’de Irmak dergisinde çikti (1925/26). 1930’lu yillarda öyküye gerçekçi ve yeni bir soluk getirdi. Öykülerinde, tanimlamakta güçlük çektigimiz kimi duygulari ustalikla anlatir. Insanin zavalliligini ve gücünü ayni sarsilmaz üslupla, zaman zaman masalsi ve destansi bir biçimde yansitmayi basardi.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Nisan 25, 2010, 18:28:51 ÖS Gönderen: recep memis »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
|
recep memis
|
 |
« Yanıtla #431 : Nisan 05, 2010, 19:36:16 ÖS » |
|
OKUDUKNAMELER - 64
H/İÇ ÇATIŞMA
kanlı mı olacak kansız mı derken bir çatışma çıkmış gördüm delikanlı kaşlarında a zıtmış sağda kine iş/te-kinsiz sol satır başları bastırılmış üstüne kemikleşmiş tartışmaların
volt/acılar fırtınada üşüyor ıslanmış kirpiklerinde kırlangıçların kime ne söylüyor kim duyan var mı dalga geçerken gölgemizden acaba tanecik yapılı olamaz mıdır ki ı şık
çeşmeler gördüm sabah ezanlarını kurnasına k/akıp duran gül kondurmuş taşına bülbül bir uzun havadan sarkmış bulut soluk bir yüz yıkıyor dudağı burnu iki gözü güneş terazisine pervan ben anladım efendim aşk eridir bu çatışmış hecenin kollarında dün gece nikotin kokulu mintan giymiş militan
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Nisan 11, 2011, 19:31:36 ÖS Gönderen: recep memis »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
|
recep memis
|
 |
« Yanıtla #432 : Nisan 08, 2010, 09:31:19 ÖÖ » |
|
YALAN OLUR
bir al kış zamanıydı sende seni vurdun sen
ismin bütün hallerinde senden sana varmak için sustum bir süre
susamadım desem yalan olur
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Nisan 08, 2010, 09:33:24 ÖÖ Gönderen: recep memis »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
|
recep memis
|
 |
« Yanıtla #433 : Nisan 09, 2010, 12:01:40 ÖS » |
|
OKUDUKNAMELER - 65
beton kırığına benzer muz/kafaların tanıyorum ben bu kerpiç dağlarını ellere taht-ı revandır bize kan ağustos/toslanır bağırlarına onyedisinde delikanlı kızların
oğul çığlığıyla kal a balık ta el azığı gagalıyor sekiz martı deniz tuzlu gözyaşıdır ıslatır ıslatır göğüslerindeki taşı kadınlarımızın
insanlık yazığıdır bu öfff/ke- fen işlerimiz kader eşitliyor ayışığı öperken bizi keten bezi sarınmış tenlerimizi sıra sıra mezarlarında...
|
|
|
|
|
recep memis
|
 |
« Yanıtla #434 : Nisan 10, 2010, 01:15:08 ÖÖ » |
|
OKUDUKNAMELER - 66
ey şair e dipsiz kuyuların ters/yüz edildiğidir yivli minarelerin
ilk ellerin çığlığıdır kaşlarına çektiğin hışım kalem tutar onları şerefe/sinden
iç meye bi bakar su gözlerin gün eşlenir kle o pat ra i çin/de:
"biraz kadın, biraz zalim, biraz tanrı"
ömür soframıza bir şükür duasıdır sabah ezanlar dökülür üstüne kurşuna dizilmiş dizelerinin o vurgun yediğimiz
|
|
|
|
|