Google Reklamları
Grup Kardeşler / Bahattin Yıldız / otekileriz.com dan
Ötekileriz Kültür Sanat Girişimi Forumu
Şubat 06, 2012, 23:31:22 ÖS *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

ANASAYFA ANAFORUM Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Grup Kardeşler / Bahattin Yıldız / otekileriz.com dan  (Okunma Sayısı 2746 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bahattin YILDIZ
Bahattin Yıldız
Yönetici
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« : Aralık 27, 2008, 16:07:07 ÖS »

Grup Kardeşler

“Geleceğimiz Burada Oturuyor!”*

Herkes gibi, televizyon kanallarını sırasıyla gezer, ilgimi çeken bir kanalı bir süreliğine sabitlerim. Birkaç gün önceydi. Yine bir süre kanallarda dolaştım… Şimdiye kadar aralıksız beş dakikalık süre kadar bile izleyicisi olmadığım türkshow adlı bir televizyon kanalında müzik yapan çocuk yaşlardaki sanatçılardan çıkan ezgi kulağıma çarpınca, dönüş yaptım.

Programın adının “ Bir çift turna ” olluğu altta yazılıydı. Programın sunucuları aynı zamanda müzik sanatçıları olan Sayın İpek Rençber ile Necla Saygılı… Programın ilerleyen dakikalarında bu televizyon kanalının Almanya’dan yayın yaptığını, Grup kardeşlerinde Almanya’da anne ve babalarıyla ikamet ettiklerini, normal eğitimleri dışında müzik eğitimi almakta olduklarını ve aslen Sivas’lı olduklarını öğreniyorum.

Biri kız olmak üzere beş kardeş… 6 ve 15 yaş arası olan bu kardeşlerden küçüğünün isminin Onur, bir büyüğünün Bünyamin, en büyüğünün ise Arif olduğunu anımsıyorum.

Bünyamin, piyano, Arif bağlama, Onur ise üzerinde oturduğu (adını bilmediğim ancak darbukaya yakın bir alet) darbuka çalıyor. Flüt ve diğer çalgı aletlerinde ise geriye kalan kardeşler…

Özgün müzik parçaları, türküler ve arada Nazım Hikmet’den ve diğer değerli şairlerden şiirler okuyorlar.

Canlı yayında önlerindeki enstrümanları çalarlarken, bir taraftan da ezgileri yorumluyorlar. Uyum süper, yüzleri, iyi aile çocukları olduklarının aynaları… Bakış ve duruşlar azimli… Hafif tebessümleri, bu işi bilinçli ve iyi yapıyoruz harmanlı ama şımarık gururdan eser yok… Hele Sayın Selda Bağcan’dan dinlediğimiz “Denizlerin Dalgası” ezgisini bir yorumlayışları var ki, tüylerimi meltem okşuyor gibi….

Türkülerde pek kullanılmayan piyanodan çıkan sesler, asırlardır hep kullanılagelen bir enstrümanmışçasına diğerleriyle uyumlu… Piyanist Bünyamin, okul ve diğer çevrelerde kendisine “Küçük Mozart” denmesini haklı kılıyor. TRT 2 de bazen izlediğim piyano resitallerindeki usta parmaklar gibi parmağını piyano üzerinde gezdirirken, kendinden geçiyor…

Türkiye kökenli değişik kültürlerde geziyorlar… Türkçe, Kürtçe şarkılar söylüyorlar. Özgün, ilahi, türkü…

İşte küresel gelecek diye düşünüyorum… Sermaye kesiminin, reklam şirketlerinin, toplum mühendislerinin, sanat dallarının (edebiyat öncelikli) tümünde kendi süjelerini yetiştirirlerken, yetişmiş süjeleri elde ederlerken, onları lanse ederek halka zorla sevdirmeye çalışırlarken, arada bu türden gelişmeler de oluyor. Küresel Yönetimin var ettiklerinin alternatifleri oluşuyor… Her anlamda ve her alanda oluşacaktır, umuyorum… Çok gecikse de, diyalektik bunu gerektiriyor. 

Grup Kardeşler, umarım yer değiştirmezler…

Grup Kardeşlerden, Onur’un ( 6 yaş), Bünyamin’in (11 yaş), yanağından makas alan, öpen İpek ve Necla’yı kıskanmadım, dersem yalan olur. Almanya’da o sahnede olmak ve Grup Kardeşler’in her bir elemanının alnından öpmek isterdim.

Sunucu-Müzik Yorumcusu İpek’in, Grup Kardeşler’i işaret ederek söylediği birkaç söz, göz pınarlarımı çalıştırdı.  İçimde doğan düşünceleri ne kadarda güzel özetliyordu şu sözler :

*“GELECEĞİMİZ BURADA OTURUYOR!...”

Grup Kardeşleri, bu grupla tanışmamı sağlayan türkshow tv yöneticilerini, izleyiciler adına onları öperek kucaklayan, gerekli sevgiyi ve sanatsal saygıyı onlardan esirgemeyen İpek Rençber ile Necla Saygılı’ya kucak dolusu sevgi ve saygılar… 

Bahattin Yıldız

05 Ağustos 2007 T.de otekileriz.com da yayımlandı.

Moderatöre Bildir   Kayıtlı
Bahattin YILDIZ
Bahattin Yıldız
Yönetici
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #1 : Haziran 03, 2009, 00:17:07 ÖÖ »

Grup Kardesler Bir Cift Turna Denizlerin Dalgasiyim
Moderatöre Bildir   Kayıtlı
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!