Google Reklamları
ELİZ EDEBİYAT
Ötekileriz Kültür Sanat Girişimi Forumu
Şubat 10, 2012, 08:00:21 ÖÖ *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

ANASAYFA ANAFORUM Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: ELİZ EDEBİYAT  (Okunma Sayısı 874 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sanat Dedektifi
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : Ocak 09, 2009, 17:00:33 ÖS »

Sayı: 1                           Yerel Süreli Yayın                     Ocak 2009

ELİZ EDEBİYAT

Aylık Dergi

Yerel Süreli Yayın

ISSN: 1308–6502

SAYI: 1 – OCAK 2009

Sahibi ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü:

Hilmi Haşal

YAYIN ADRESİ:

Halitpaşa Mah. Yeni Cad. No: 3

Uluçınar Sitesi, A blok, D. 6

Mudanya / BURSA

YAYIN KURULU:

İhsan Üren

Nuri Demirci

Hilmi Haşal

Halûk Cengiz

Necmi Selamet

YÖNETİM YERİ:

İhsan Üren Evi

Mudanya

YAZIŞMA ADRESİ:

elizedebiyat@gmail.com

Hilmi Haşal

PK. 316, Ulucami 16372 BURSA

Tel/Faks: 0 224 225 24 09

GSM: 0536 460 11 75 – 0506 536 56 80

Nuri Demirci

PK. 27, Ulucami 16372 BURSA

Tel: 0224 222 72 06

KATKI İÇİN:

Yıllık 20.00 TL. Hilmi Haşal  P.Ç. 58 48 93

ELİZ EDEBİYAT

Yerel Süreli Yayın İSSN: 1308 – 6502

Ticari bir yayın değildir. Yayımlanan ürünlere telif ödenmez.

Şiir,  yazı gönderenler bu kuralı önceden kabul etmiş sayılır.

Yazıların sorumluluğu yazarına aittir.

Gönderilen ürünler yayımlansın ya da yayımlanmasın iade edilmez.

Eliz Edebiyat’ın Bu Sayısı:

MUDANYA İHSAN ÜREN EVİ KATKILARIYLA

Çıkmıştır

Moderatöre Bildir   Kayıtlı
zeyno
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Ocak 09, 2009, 17:59:12 ÖS »

Hoşgeldin ELİZ

El olmadan; ne insana, ne hayata, ne şiire, ne edebiyata...
Ve üretken ve emektar ve cefakar ellerinle, yoluna ve yollarına insanın ve hayatın ve şiirin ve edebiyatın..
kazıdıkça dimağının duru suyuyla ve yüreğinin yılmaz sabrıyla, silinmeyen kolayca, iz yapa yapa inşallah nice sayılar, nice yıllara..
Moderatöre Bildir   Kayıtlı
Şeyda GÜNEŞ
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : Ocak 20, 2009, 16:09:28 ÖS »

Eliz'in ilk sayısı çok başarılı olmuş. İnceledim. Döndüm döndüm okudum. Müthiş şiirler var. Hamdi ÖZYURT, İlhan KEMAL, Çiğdem SEZER, Gülümser ÇANKAYA ve Yılmaz ARSLAN'ın şiirleri okuyucuya şölen keyfi veriyor. Hilmi HAŞAL'ın Bulgar Şiiri'nden yaptığı çeviri de çok hakikatli bir çeviri. Şeref BİLSEL'in "Şiirle Gelen" başlıklı yazısı da sevimli bir yazı. Kısacası hepsi birbirinden nitelikli şiirler ve yazılar var, mutlaka edinilmesi gereken bir sayı. Emeği geçen herkesi kutlamalı.

Şeyda GÜNEŞ
« Son Düzenleme: Ocak 20, 2009, 16:15:15 ÖS Gönderen: Şeyda GÜNEŞ » Moderatöre Bildir   Kayıtlı
Sanat Dedektifi
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Mayıs 17, 2009, 22:33:41 ÖS »

ELİZ / MAYIS 2009 / SAYI: 5

E, hayata tutunmak için ekmek parası da kazanmamız lazım, çalışıyoruz. Hani Erzincan’da çıkan bir dergi vardır, isimi Fransızca bir dergi, Türkçesini söyleyelim burada: “Şair Çalışıyor.” Ve, Ahmet BOZKURT’a da bir selam gönderelim. Şair çalışır da okur çalışmaz mı? Hem ekmeğe çalışıyoruz, hem şiire, daha doğrusu çalışma hayatının avlusundan kaçıp şiire, dergilere sığınıyoruz, soluk alma vardiyamızda önemli bir yer tutuyor dergiler. 17 Mayıs 2009 Pazar vardiyamı Eliz’in 5. Sayısına ayırdım: Tam bir okuma şöleniydi benim için. İhsan ÜREN, Nuri DEMİRCİ, Hilmi HAŞAL, Haluk CENGİZ ve Necmi SELAMET’ten oluşan Eliz Yayın Kurulu’nu kutlamalı. Yine özgün bir sayı armağan etmişler bizlere. Hilmi HAŞAL’ın sunuş  yazısı “Hayal Güneşi”, usta şairlerden Ahmet ADA’nın “Güz İçin Prelüdler III”i, Celal SOYCAN’ın “Kalanlar İçin On Koyu Ninni”si, Abdullah ŞEVKİ’nin “Bu Şu Bu Şu”su ve Yılmaz ARSLAN’ın “Yağmurlar Nereye Gider”i, sıkı şiirler… Sıkı duralım, boşuna yayın kurulunu kutlamadım sözün başında, nedeni var: Yerinde bir düşüce ile gençlerle ustalar harmanlanmış. Şiirimiz adına karamsar olmamamız gerektiğinin goncasını gösteriyor gençler. Kimler mi bunlar? Didem Gülçin ERDEM, Mehmet ERSOY, Özkan SATILMIŞ, Levent SAYIM, Şakir ÖZÜDOĞRU, A.Barış AĞIR, Nurhak KAYA, İbrahim TOPAZ, Murat KARACAN, Özgür ÖZMERAL, Muharrem SÖNMEZ, Ercan Y. YILMAZ, Süleyman UNUTMAZ, Mine ÖMER ve Onur BEHRAMOĞLU. Ayrıca Metin FINDIKÇI çevirisi ile bir Mahmut DERVİŞ şiiri, hoş bir armağan. Bunlara artı olarak Şeref BİLSEL, Ersan ERÇELİK ve Nuri DEMİRCİ’nin yazıları…. Çoğaldığımı hissettim, sağol ELİZ.  Bu gençlerden bir çoğunu İlhan KEMAL’in önerisi ile zaten izlemekteydim. Ötekileriz’de Mehmet ERSOY ve Özkan SATILMIŞ şiirleri hakkında yorumlarım da olmuştu eski günlerde. Arkadaşlar, yeniden kıvandım sizlerle.
Bakalım daha ne sürprizler hazırlayacak Eliz bize, bekleyeceğiz…

Zehra YENİCE
« Son Düzenleme: Mayıs 17, 2009, 22:37:17 ÖS Gönderen: Sanat Dedektifi » Moderatöre Bildir   Kayıtlı
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!