Dilek Akın
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« : Ocak 31, 2009, 21:29:50 ÖS » |
|
Aşk; Bir (B)ölme İşlemi
Aşk acısı olmayan bir şiir tarifin var mı üstad?
yüreğime yapışan bir günahı deşip çıkarmak zamanı gelmişti çoktan ah! ne büyük günahtı seni sevmek
gölgenin yalan sıcağından sıyrılırken gölgemin titrek adımları korkarım; kapat ışıkları gerçekleri görmeyeyim
- - -
şeytan uyma bana / sana uyduğum yerde kal - gitmeliyim
verdiğin sözden döndüğün yolda büyürken ihanetin sancılı, soğuk duvarı bini bir para pişmanlığının
zehirli çiçeğin yalancı rengine aldanmış, aldatmışken sen ve ben aldatılmış....
yaşadığımı ancak bir ölü anlayabilir seni içimde ölmeliyim
- - -
avuçlarımdan taşan duaları yudum yudum iç Tanrı'm / ziyan olmasın
aklımın ucundan gelip geçen korkuların tecavüzünde duygularım kaybetmek; düelloya yatırılmış arsız bir sokak kadını hangi sebeple sevişse sonuç doğuramaz biliyorum ki bilmek ölmek gibidir gitmek; bile bile ölmek
gözyaşlarıyla yıkanmaktan çekmiş olsa da umudum bazen ölmek; silbaştan başlayabilmek bırak rahat öleyim
- - -
hayatımın dağınıklığını toplamayı bıraktım şimdilerde kırış kırış olan ruhumun buruşukluğunu ütülüyorum
iç acılarımın toplamı aşka ters bir açı ki aşk bir (b)ölme işlemi çok kalanlı acılarımı kalansız mutluluklara bölüp seni içimde ölüyorum
hiç olamadığın kadar gerçek olduğun gibi yalan kal aşkın vurduğu yürekte acı biter gidiyorum..
Acısı olmayan bir aşk tarifin var mı üstad?
Dilek Akın
'08
|
|
|
|
|
|
Şeyda GÜNEŞ
|
 |
« Yanıtla #1 : Ocak 31, 2009, 21:45:38 ÖS » |
|
Hoşgeldin Dilek AKIN. Nice şiirlere... Nice paylaşımlara.
Şeyda GÜNEŞ
|
|
|
|
|
|
HBozkurt
|
 |
« Yanıtla #2 : Ocak 31, 2009, 23:10:05 ÖS » |
|
aşk acısından ziyade her türlü acının da adresi şiirdir..illaki aşk denecekse adına her türlü acının sevgili Dilek Akın..hoş şiirlerinle ötekilerize renk katacağını umuyorum..
|
|
|
|
|
Dilek Akın
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #3 : Ocak 31, 2009, 23:42:37 ÖS » |
|
Hoşgeldin Dilek AKIN. Nice şiirlere... Nice paylaşımlara.
Şeyda GÜNEŞ
Hoş buldum. Teşekkür ederim sevgili Şeyda Güneş, sevgilerimle..
|
|
|
|
|
Dilek Akın
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #4 : Ocak 31, 2009, 23:45:22 ÖS » |
|
aşk acısından ziyade her türlü acının da adresi şiirdir..illaki aşk denecekse adına her türlü acının sevgili Dilek Akın..hoş şiirlerinle ötekilerize renk katacağını umuyorum..
Şiir her şeydir ve acı iştah açar şiire... Teşekkür ederim sevgili HBozkurt, sevgilerimle..
|
|
|
|
|
Dilek Akın
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #5 : Şubat 01, 2009, 23:18:53 ÖS » |
|
Şiirlere Saklandım / Bul Beni
Özneliğimi gizlediğim cümlelerde sakla kendini satır aralarına kimseler görmeden sevişelim kelimelerde...
son nefesini veriyor sözlerim / şiirlerle yıka, öyle göm
ısmarlama yüreklerle yaşanmaz sevda kuytularına sığınır bir dilenci avuç açar şiir avlularında yaşlanırken bugünler dünleri doğurur durur yeniden
yaşama sustum / sen de sus bana
gel diyebilmek kadar zor bir gidişi beklemek oyalanır korkular bir çelmeyle hayaller düşünce sus(a)mak kana kana bir tutam nefese ve aşka
sesimin gölgesinde kal / orada seni bulamazlar
bozulur aşkın tuttuğu lades ve tutunduğu bileklerinden hoyratça kesilebilir sevda buza şiirlere sığınılır üşüyünce duygular
anlamsızlıklılardan bozma anlamlar kuşatmasında tek bir ses yankılanır boşlukta; gelmeden gitme bir daha...
Dilek Akın
Albania / Ocak '08
|
|
|
|
|
|
recep memis
|
 |
« Yanıtla #6 : Şubat 02, 2009, 00:45:03 ÖÖ » |
|
al beni yan durma koş aren avut maya gel
ışıldayan beyazına dağların dedi tanrı sıcak bu yaz
yazıldım ben de eski harflerle hoş gel dinlere.........
|
"gırnata çığlığına, bir yalan roman yazılır" Recep Memiş
|
|
|
Dilek Akın
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #7 : Şubat 02, 2009, 09:02:39 ÖÖ » |
|
Hoş karşılamanıza teşekkür ederim, hoş buldum sevgili Recep Memiş.
Sevgilerimle..
|
|
|
|
|
|
ayse
|
 |
« Yanıtla #8 : Şubat 02, 2009, 12:56:54 ÖS » |
|
Nice güzel şiirlere Dilek Akın hoş geldiniz. 
|
buradan dörtnala geçti ac?lar?m?z
|
|
|
|
sedef Kandemir
|
 |
« Yanıtla #9 : Şubat 02, 2009, 14:27:35 ÖS » |
|
"ısmarlama yüreklerle yaşanmaz sevda kuytularına sığınır bir dilenci avuç açar şiir avlularında yaşlanırken bugünler dünleri doğurur durur yeniden
yaşama sustum / sen de sus bana" Merhaba Dilek Akın Hoş geldiniz 
|
"Çalmadan, ç?rpmadan bize ekme?imizi verenleri aç, bizi giydirenleri donsuz b?rakmadan ya?amak istemek bu kadar güç, bu kadar mihnetli, hatta bu kadar tehlikeli mi olmal? idi". -Sabahattin Ali-
|
|
|
|
zeyno
|
 |
« Yanıtla #10 : Şubat 02, 2009, 17:56:41 ÖS » |
|
Hoş geldiniz Dilek Akın, başarılı paylaşımlar dilerim. Sevgiler sunarım. Saygılar sunarım.
Sizi gözlerinizden, kaleminizi gözyaşlarından (öper gibi susadıkça şiirleri usulca) öper susarım.
Susacak kadar neden susatır öpüldükçe şiirler? Bunu ama bir türlü anlamıyorum.
Hoş geldiniz.
|
|
|
|
|
Dilek Akın
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #11 : Şubat 03, 2009, 05:59:03 ÖÖ » |
|
Merhaba Dilek Akın Hoş geldiniz  Teşekkür ederim, hoş buldum sevgili Sedef Kandemir. Sevgilerimle..
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Şubat 03, 2009, 06:07:51 ÖÖ Gönderen: Dilek Akın »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
Dilek Akın
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #12 : Şubat 03, 2009, 06:07:26 ÖÖ » |
|
Hoş geldiniz Dilek Akın, başarılı paylaşımlar dilerim. Sevgiler sunarım. Saygılar sunarım.
Sizi gözlerinizden, kaleminizi gözyaşlarından (öper gibi susadıkça şiirleri usulca) öper susarım.
Susacak kadar neden susatır öpüldükçe şiirler? Bunu ama bir türlü anlamıyorum.
Hoş geldiniz.
Sustukça susarmış şiirler yazılmaya sevgili Zeyno... Hoş buldum, teşekkür ederim. Bilmukabele saygılar ve sevgilerimle..
|
|
|
|
|
|
Sanat Dedektifi
|
 |
« Yanıtla #13 : Şubat 04, 2009, 22:27:58 ÖS » |
|
Şiir’in ne’liğine dair çok şey yazıldı çizildi. Eleştiri, inceleme ve poetik metinlere şairlerin kaleminden de ulaştık, Nurullah ATAÇ, Hüseyin CÖNTÜRK gibi değerli yazarlarımızın bakış pencerelerinden de… Dünde şiir adına yapılan her çalışma, günümüze de ışık tuttu. Şiire yeni başlamış hevesliler kadar, usta kertesine çıkmış şairler de dağarcıklarına bir şeyler kattı ATAÇ’lardan… Kimileri ise her şeyden bir haber çıktı şiir yoluna, tüfeksiz ava çıkarcasına. Bilgiden, donanımdan uzak. “Hoş, tarih yazmıyor şair, bilgiyi ne yapacak?” diyenler de çıkabilir. Ama durum böyle değil. Bilgiyi kuşanan bir şair adayı şiirin sadece anlatıdan ibaret olmayacağını bilir örneğin. Hayır, bunları Dilek AKIN için söylemiş değilim. Klavye çoşa geldi, hepsi bu. Dilek AKIN şiire yürürken cebine geleneğin yüce birikimini koyma, ondan yararlanma, günümüz şiirine ayna tutan ellerine “kendin ol” komutunu verme gibi şiirden içre birçok hususla meşgul gözüküyor. Bu meşguliyet iyidir. Şiirin yolunu ışıklı kılar.
Zehra YENİCE
|
|
|
|
|
|
Nisa NUR
|
 |
« Yanıtla #14 : Şubat 05, 2009, 23:04:14 ÖS » |
|
Çıkınında şiirler. Gelmişsin. Hoş gelmiş, sefalar getirmişsin. Birlikte düşünmek, birlikte paylaşmak, birlikte şiire kesmek dileği ile. Şiirle.
Nisa NUR
|
|
|
|
|
|