|
|
|
|
|
Bahattin YILDIZ
|
 |
« Yanıtla #2 : Ekim 19, 2009, 10:32:46 ÖÖ » |
|
Sevgili Hüseyin Bozkurt, incelik gösterip şiir kitabınızdan göndermeniz beni derinden sevindirdi. Okumaya başladım efendim. Geç yazmamın nedeni, geçici bir rahatsızlığımdandır. Tebrik eder, teşekkürlü saygı ve sevgilerimi sunarım.
|
|
|
|
|
|
Bahattin YILDIZ
|
 |
« Yanıtla #3 : Ekim 19, 2009, 10:38:26 ÖÖ » |
|
Hüseyin Bozkurt şiirleri üzerine olumlu eleştirilerde bulunan ve 'Gölgesi Ağrıyan Bir Memenin Suçuyum' arka kapağında yer alan alıntı yazıların tümünün Ötekileriz yazarlarından olması beynimizde tatlı bir elektrik oluşturdu. Matbuatdan sanata ilişkisi kadar, sanaldan matbuata ilişkisinin de varolduğunu gösterir bir durum...
Sevgili Bozkurt'a bir kez daha teşekkür...
|
|
|
|
|
|
Komplocu
|
 |
« Yanıtla #4 : Ekim 19, 2009, 23:09:09 ÖS » |
|
Hüseyin abi, hayırlı uğurlu olsun.
|
Komplocu Geldi Hanımmm!!! Darma daın... Darma Daın...
|
|
|
RENİ
Girişimci
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #5 : Ekim 20, 2009, 12:52:52 ÖS » |
|
Sevgili Hüseyin Bozkurt tebrikler sevgiler
|
|
|
|
|
|
recep memis
|
 |
« Yanıtla #6 : Ekim 20, 2009, 20:54:34 ÖS » |
|
"gölgesi ağrıyan bir memenin suçu"nda; ak/aydınlık çığlıklara dönüştü, kara çarşaflı gece... tutuştu gözyaşları, yandı kirpiklerde peçe,.. gök yüzünde gün eşini görünce; güncelere ay düştü...
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ekim 20, 2009, 20:55:26 ÖS Gönderen: recep memis »
|
Moderatöre Bildir
|
"gırnata çığlığına, bir yalan roman yazılır" Recep Memiş
|
|
|
|
TayyibeAtay
|
 |
« Yanıtla #7 : Ekim 22, 2009, 13:23:06 ÖS » |
|
kutluyorum sevgili Bozkurt'u; hayırlı olsun diyerek sevgiler gönderiyorum, kitaplarımızı takas etmek üzere..
selamlar olsun, şiirin yeni sesine...
|
|
|
|
|
|
Transferci
|
 |
« Yanıtla #8 : Kasım 15, 2009, 12:23:21 ÖS » |
|
kutluyorum sevgili Bozkurt'u; hayırlı olsun diyerek sevgiler gönderiyorum, kitaplarımızı takas etmek üzere..
selamlar olsun, şiirin yeni sesine...
Sevgili Tayyibe, şiir kitabınızı hayırlarız. Bir yerlerden kapağını bulup ana sayfaya duyurusunu asacağım. Keşke bu tür yeniliklerden önceden haberdar edilsek, forum sayfanızda kapak resimlerini ve diğer bilgileri görebilsek... Saygı ve sevgimizle.
|
Bana da Transfer işi yüklendi.
|
|
|
Zeki Karaaslan
Girişimci
ÖKS Girişimcisi
|
 |
« Yanıtla #9 : Kasım 23, 2009, 16:22:48 ÖS » |
|
"Gölgesi Ağrıyan Bir Memenin Suçuyum"u okuduk, gönendik, kutlarız.
|
|
|
|
|
|
HBozkurt
|
 |
« Yanıtla #10 : Aralık 12, 2009, 20:36:19 ÖS » |
|
şiir kitabı çıkarmanın ne kadar zor olduğunu bilir dostlar..yazma düzenlemenin ardında kitabı bastırdıktan sonra karşısına geçip bir bardak cin içtim..cin çarptı beni:) inandım inan madım ak baktım ağu yüklü bir bulut bir kaç sayfasında yağdım..dedim ki kendime bir hiçsin ..kitap senin değil bana hep uzaktan bakar yağdıklarım bir bulut tutsa elinde başka kimbilir
..şakayla karışık bir metin çalışması bu: görüşleriyle sevinci paylaşan dostlarıma teşekkür ederim
kitabı edinmek isteyipte edinemeyen dostlarıma iletişim adreslerini yazarlarsa ulaştırmak isterim
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Aralık 12, 2009, 20:37:49 ÖS Gönderen: HBozkurt »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
|
HBozkurt
|
 |
« Yanıtla #11 : Aralık 12, 2009, 20:43:53 ÖS » |
|
kitabın ismi üzerinde bayağı düşündüm..şiire bir dize düşürülebilir mi diye kısa keskin ve öz hatta sert sözcükler buldum ama..sevgili Şeyda'nın değerli görüş ve önerilerine bir sonraki çalışmada özen göstereceğim
|
|
|
|
|
|
HBozkurt
|
 |
« Yanıtla #12 : Aralık 16, 2009, 10:21:36 ÖÖ » |
|
Şiirlerini okurken kendimi MÖ.300 lerde kurulmuş ve MS. 100 lerde Bizanslarca istila edilmiş TİGRANES ülkesinde sandım. Simurg (Doğu mitolojisinde Zümrüdü Anka – Türk mitolojisinde Tuğrul Kuşu) çıkışı o tarihlere denk gelir. Tigranes Hazar’dan Basra’ya kadar uzanan büyük bir ülkeydi. Başkenti Tigranokerta (Şimdiki Siirt) Kralları TİGRAN. Ülke Dicle (Tigris) nehrini boydan boya kuşatmıştı.
Sekonder’ hangi anlamda kullandın bilmiyorum. Ama ikinci anlamını (Bir travmadan birkaç saat sonra olan şok) kullandıysan çok hoş.
Bazen Orta Asya’ya, Tibet’e götürdün bazen İran’a, Hazar’a…
Bazen Yunus’u, bazen Sokrates’i hatırlattın…
“bir ton su”dan söz ederken de matematiği ve Cahit Arf’ı hatırlattın…
Ermenilerden, Süryanilerden sözederken de 1915 tehcirini hatırlattın..
Nazım’ı anmadan olur mu? “onlar ki aşımıza el koyanlardır”…
“sismikleri”yle de depremi bir kez daha tüm çıplaklığıyla gözümün önüne getirdin…
“sehpayı bilen avukat”la da “Dar ağacında üç fidan” için gözlerimi yaşarttın…
En güzeli de enfes bir aşk gecesi yaşattın…
Eline, kalemine, diline ve beynine sağlık ÜSTAT….
M. Sefik Gorgin grafiker- sanat danışmanı
|
|
|
|
|
|
recep memis
|
 |
« Yanıtla #13 : Aralık 16, 2009, 21:49:07 ÖS » |
|
ŞAHHHHHHHHHHHH!..Şefik'e
"şıh" demeye dilim varmaz şah anlar şahanlar beni ceren gezer yüreğimi med/ya-da cezir barış bağrış su-sunayım dersime şah anlar beni...
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Aralık 16, 2009, 21:50:12 ÖS Gönderen: recep memis »
|
Moderatöre Bildir
|
"gırnata çığlığına, bir yalan roman yazılır" Recep Memiş
|
|
|
|
HBozkurt
|
 |
« Yanıtla #14 : Aralık 26, 2009, 16:19:52 ÖS » |
|
Gölgesi Ağrıyan Bir Memenin Suçuyum / Hüseyin Bozkurt “Gölgesi Ağrıyan Bir memenin Suçuyum”; sevgili arkadaşım, değerli şair Hüseyin Bozkurt’un çiçeği burnunda kitabı. Bugün posta kutumda görünce dünyalar benim oldu. Çünkü kitaplığımda bulunmasını çok istiyordum ve özellikle şairinden imzalı bir armağan olarak gelişi ile gerçekten çok sevindim.
Hüseyin Bozkurt şiirleri, imge tufanı şiirler. Ama çözümsüzlüğe kurban edilmemiş… Kazındıkça kabuk kabuk kalkan imgeler. Ki çoğunlukla acı yüklü. Kanatır. Şiirlerinin bendeki rengi de kırmızıdır bu nedenle. Kitabı görünce bir kez daha sevindim, şair de kitap kapağına kırmızıyı seçmiş. Tam isabet.
Şair bir matematik öğretmeni, şiirlerinde de matematik zekasını hissettiren bir kalem. Beni şiirlerine çeken kuvvetin başında bu geliyor. Ustaca yarattığı çağrışım zenginliği ile çağıldayan ve çağıldadıkça çoğalan bir dili var. Ve özgün bir dil bu. Bir yerlerde şiirlerine isimsiz rastlasanız “bu Hüseyin Bozkurt şiiri” diyebileceğiniz türden…
Kitaptaki şiirlerinin bazılarını internet ortamından biliyordum. Daha önce hiç okumadığım şiirlerini de yayımlamış kitabında. Onlarla ilk kez tanışmak güzel bir sürpriz oldu.
Kitap üç bölümden oluşuyor: "Aşk'aryadan", "Meseller" ve "Gölgesi Ağrıyan Bir Memenin Suçuyum". Şiirleri okuduğunuzda bu kategorileştirmenin nedenini anlıyorsunuz. Keşke bu üç bölüm üç ayrı kitap olsaydı, keşke daha çok şiirine kavuşsaydık. Her fırsatta okunmak üzere, kitaplığımın sevilen şiir kitapları bölümüne kaldırdım bu özel kitabı.
İşte kitaptan iki güzel şiir, Sevgili Hüseyin Bozkurt’a yürekten teşekkürlerimle:
p’arya
annemin gözyaşları çoktan babam ucu yırtık çorapları
kardeşim kırık karne divitten sökülmüş
ellerinde tutmuş bir bulut Geliyor
bu yağmur dikiş tutmaz bu yağmur
bizim eve benziyor
Hüseyin Bozkurt
sevgilim bir zarftı posta kutusunda
ısrarlı bir gülüş koynum bir kaygı telaşı akan süt zayıf ince bir dal yeşili kırpamadım gözümü
manolya esintiler nerden estiyse sevgilim bir zarf kalbin kutusunda başka baharlar
kokunu saklıyor giydiğim ten
bir şubat daha düştü takvimden radyoda ıslıklar suskun divaneli öykü morunda
çalamadım sevgilim bir zarftı aslında dudaklar isli paslı bir nehir suyu çekilen
Hüseyin Bozkurt
RUŞEN ERGÜN Yazar
Bozkurt, Hüseyin. Gölgesi Ağrıyan Bir Memenin Suçuyum. Kurgu Kültür Merkezi Yayınları. Ankara. 2009
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Aralık 26, 2009, 16:21:11 ÖS Gönderen: HBozkurt »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
|