Google Reklamları
İNKÂR
Ötekileriz Kültür Sanat Girişimi Forumu
Şubat 07, 2012, 00:57:23 ÖÖ *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

ANASAYFA ANAFORUM Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: İNKÂR  (Okunma Sayısı 472 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
cigdemünal
Çi?'dem
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

Kaça??m, e?kiya a?klar ya?ar?m durmadan.

« : Aralık 04, 2009, 14:47:10 ÖS »

İNKÂR

Merhaba Sevgili tanrım;

Bu sana yazdığım altı yüz altmış altıncı sitem mektubu.
(Kendi hür irademle yazmaktayım yine diğerlerinde olduğu gibi; şeytanla hiçbir husumetim yok inan bana!)

Büyüklerime saygısızlıktan kusur yazıyormuşsun haneme. Yazdığına bir diyeceğim yok ama ve lakin bu benden çok senin hatan bunu bilmeni istedim.
Ey düşüncesiz tanrım, bu dünya bir sürgün yeriyse ve sen beni basit bir tekmenle itmişsen bu tarafa doğru... Ve bu bile zaten tek başına yeterince kötü bir ‘doğmak’ olmuşken, neden bunu ufacık bari olsun güzelleştirmeye çabalamadın? Bak yapmadın demiyorum şirin tanrım! ‘Çabalamadın’ diyorum... Çünkü bilmekteyim ki senin de omuzlarının üstünde, senin boyundan büyük demirler var. Her şeye gücünün yeteceğini bellemiş insanoğlu yanılgının alasını o gün almış zaten bünyesine. Herkesin gök gürültüsü sandığı vakitlerde üstümüze doğru çığlık atma sebebinin güçsüzlüğüne tahammül edemeyişin olduğunu da sadece ben biliyorum oysa!
Ve sırf bu sırrın hatırına bari olsa, sus payı kadar bile olsa neden bir güzellik yapmak için hiç uğraşmadın budala tanrım.

Mesela; illa ki bu ülkeye ittiysen bile beni... Bunun zamanlaması neden bu kadar yanlış? Neden bu kadar geç kaldın?

Mesela; 1933 senesinde bir erkek çocuğu olarak doğamaz mıydım ben? Annem Leman Hanım olamaz mıydı ve ben ilkokulu bitirir bitirmez demiryollarında çalışmaya başlayamaz mıydım? Küçük bir kasabanın ahşap bir evinde karım ve dört çocuğumla eskimeyi neden çok gördün bana anlamış değilim? Neden sevemedin beni buna da anlam vermekte zorlanıyorum hani…

‘Sevmediğimi de nereden çıkarıyorsun, seni ben yarattım diyorsun’ değil mi?

Nasıl bilmem ey tanrı! Birazcık sevebilseydin beni şayet; ben şimdi bir sincap gibi ömrümü kemirerek geçirip, yattığım yatakta gözüme gözükecek ışığı kovalamak yerine, demiryollarında ömrünü karanfil güzelliğinde geçirip üstüne bir de serkisof saat hediye edilen dedeme imrenerek bakmazdım!

Yine de Saygılarımla
Bir serkisof sahibi bile olamamış bahtsız kulun
Çiğ'dem
Moderatöre Bildir   Kayıtlı

Borcum Yok! Bozdurdum Ömrümü.
Sanat Dedektifi
ÖKS Girişimcisi
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Aralık 04, 2009, 22:06:04 ÖS »

Çiğdem ÜNAL denemelerindeki içtenlik, şiirsellik ve sözcüklere yüklenen dernin lirizm... Evet evet, okura bir edebî keyfif sunuyor bunlar.

Zehra YENİCE
Moderatöre Bildir   Kayıtlı
Zeki Karaaslan
Girişimci
ÖKS Girişimcisi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #2 : Aralık 12, 2009, 11:29:04 ÖÖ »

Sevgili Çiğdem Ünal, yazdıklarındaki lirizim ve derinlikle farklı bir denemeye imza atıyorsun...
« Son Düzenleme: Aralık 12, 2009, 11:36:49 ÖÖ Gönderen: Zeki Karaaslan » Moderatöre Bildir   Kayıtlı
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!